ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


codul muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Referitor la cazul meu prezentat mai sus cu intrebarea nelamurire. Cand merg sa semnez lichidarea, firma are obiceiul cu cei care pleaca de la ei sa inmaneze un bon de mana cu stampila firmei care precizeaza valoarea salariilor de recuperat de la ei, dupa care cei deja lichidati umblau si cate 2 luni, eu vreau sa nu semnez lichidarea pana primesc toate salariile cuvenite restante. Mi se intampla ceva legal vorbind la cartea de munca daca nu semnez lichidarea in 26.08.2013 ca nu mi se dau banii pe loc sau in scurt timp la lichidare? Cum sa procedez? Va multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Roxy Ramonal
 User  Roxy Ramonal
a intrebat la 23 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
Bonul de masa nu poate sa aiba valaorea salariilor restante. Maximul este de 9.35 de lei pentrru un bon de masa, ceva nu este clar sau corect acolo. Cel mult va pot da bonuri de masa in cuantumul drepturilor ramase neplatite, dar nu este legal. Pentru ca numarul lor nu poate depasi totalul zilelor lucratoare din luna in care v-ati aflat in unitate si ati lucrat efectiv, iar valoarea unui bon este cea mentionata in primul rand.

Salariile restante, daca nu sunt platite in cele din urma, le puteti cere in instanta de judecata prin actiune deschisa impotriva angajatorului, cu implicarea unui avocat daca doriti.

Carti de munca nu mai exista de peste 2 ani si jumatate, din ianuarie 2011. Deci nu are ce sa vi se intample in aceasta directie. Iar vechimea nu ar trebui sa fie afectata si nici in adeverinta de vechime nu se trecea asa ceva. Se trece data incetarii si temeiul legal, aici eventual pot aparea probleme sau nu.

Banii se pot plati la data pentru salariu, nu neaprat in ziua incetarii. Este legal acest lucru. Daca se depaseste data stabilita pentru plata salariului atunci mergeti in instanta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii