ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost concediata in luna aprilie a.c. pe motive ce nu tin de salariat, cu preaviz dat in ziua concedierii, cu toate ca eu venisem in luna ianuarie din concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. L-am actionat in judecata si la al 2 - lea termen am castigat, adica pe 12 iunie, insa nici la ora aceasta nu am primit hotararea judecatoreasca (de la 01.07 tribunalele si judecatoriile sunt in vacanta).

Intrebare: este obligatia mea sa merg la tribunal si sa cer hotararea daca nu mi-a venit acasa in termen de 30 de zile si ce efecte are daca se va intarzia pana in septembrie cand se vor redeschide tribunalele, in conditiile in care cei de la firma sunt obligati la plata tuturor drepturilor pana la anularea deciziei de concediere si reincadrarea mea efectiva. Multumesc.

Lenuta Pavel
 User  Lenuta Pavel
a intrebat la 18 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lenuta Pavel
 User Lenuta Pavel
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Aug. 2012
Am primit decizia, a primit-o si firma, am lucrat 2 zile dupa care mi s-a emis o decizie prin care eram reancadrata pe alt post cu alt salariu de incadrare cu care nu am fost deacord, drept urmare i-am actionat iarasi in judecata. Intrebarea este ce fac cu prima hotarare care este executorie, ca asi vrea sa pun in practica prima jumatate care se refera la drepturile salariale cuvenite pe perioada procesului (3 luni), drepturi care nu mi s-au acordat si pe care nu vor sa mi le acorde doar daca semnez toata decizie, lucru pe care nu il voi face. Multumesc mult de raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului lenuta pavel la 23 Iul. 2012
Portile tribunalelor sunt inchise pentru ca este vacanta judiciara, in perioada aceasta judecandu-se numai cazurile penale urgente, nu si spetele obisnuite, nu foarte grave, cum este cazul celor de drepotul muncii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lenuta Pavel
 User Lenuta Pavel
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Iul. 2012
Nu am avut avocat, iar pe portile tribunalului sunt lacate...la al 2 lea termen (si ultimul) mi s-a spus ca ramane in pronuntare...eu am aflat ca am castigat de pe site-ul oficial al tribunalului. Multumesc de raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2012
Plata tuturor drepturilor si reincadrarea efectiva, dupa contestarea deciziei si daca vorbim de drepturi restante sau neplatite la timp, se vor face dupa emiterea hotararii judecatoresti. Anularea deciziei se face de catre instanta. Daca acestea sunt insa in vacanta, sigur ca si activitatea lor este suspendata, ceea ce inseamna ca daca au ramas procese nefinalizate sau hotarari neemise, aceastea vor fi emise odata cu reluarea activitatii, dupa iesirea din vacanta. Puteti merge la tribunal sa intrebati insa este posibil sa nu fie inca emisa. Ar fi bine sa intrebati si avocatul in acest sens, ca sa fiti cat mai sigura.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024