ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concediere in timpul stimulentului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema: In perioada in care iei stimulentul de insertie, pana face copilul 2 ani, angajatorul nu are voie sa te dea afara? Stiu ca asa era legea, dar mai nou am auzit ca nu mai este valabila aceasta lege si nu gasesc nicaieri abrogarea. Imi puteti spune unde gasesc aceasta informatie, cum ca nu mai este valabila?

Multumesc frumos pentru raspuns!

I Irina
 User  I Irina
a intrebat la 18 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului I Irina la 20 Mar. 2014
Cei de la agentia de plati nu au aceasta autoritate, dar este posibil sa transmita ei o sesizare mai departe. Iar sesizarea dvs catre ITM ar trebui sa ramana confidentiala, la cererea dvs, in baza legii 677/2001, invocati acest cadrul legal cand depuneti sesizarea, daca o veti face, si puteti cere sa ramaneti anonima in baza ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
I Irina
 User I Irina
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mar. 2014
Multumesc frumos!
Nu vreau sa depun nici o sesizare, deoarece nu-mi doresc nici o disputa cu angajatorul. Ma interesa doar daca angajatorul v-a fii tras la raspundere in vreun fel in urma declaratiei mele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului I Irina la 19 Mar. 2014
Ca sa fie tras la raspundere pentru refuzul sau de a elibera adevreinta in cauza, puteti sesiza ITM. Depuneti documentele cerute de Agentie cat timp vi s-a spus ca se pot acorda in baza lor. De la angajator puteti cere in scris acea adeverinta, el fiind obligat sa o elibereze in 15 de la data cererii. Daca nu respecta acest termen ITM il va sanctiona, la sesizarea dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
I Irina
 User I Irina
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Mar. 2014
Multumesc frumos pentru raspuns!
In cazul in care angajatorul nu este de accord cu eliberarea adeverintei pt primirea stimulentului (stiu ca este obligat, dar nu vreau nici o divergenta), cei de la Agentie au spus ca este indeajuns decizia de reancepere a ctr-ului de munca si o declaratie pe propria raspundere ca nu se doreste eliberarea aderintei. Intrebarea mea este: angajatorul o sa fie tras la raspundere in urma declaratiei mele? Repet, nu imi doresc nici o divergenta cu angajatorul.
Multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2014
Nu este abrogata legea, este valabila in continuare acesta prevedere cat timp vorbim de OUG 111/2010, care prevede acest lucru. Sunt interpretari diferite de la un angajator la altul. Unii inspectori ITM sau chiar juristi considera ca angajatul poate fi concediat in timpul CIC sau a platii stimulentului, altii ca nu poate fi concediat doar timp de 6 luni de la incetarea platii.

Art. 25
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află ?n plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.

Codul muncii prevede posibilitatea incetarii raportului de munca in timpul CIC si in situatia unei dizolvari a angajatorului, in conditiile legii.


Alte intrebari despre Legislatia muncii