ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de maternitate- perioada de contract de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog a-mi raspunde si mie la urmatoarea nelamurire. Am avut un contract de munca individual de 7 luni ce s-a incheiat pe 8 mai. As vrea sa imi bag cartea de munca la o firma pentru a avea continuitate.
Intrebararile mele sunt: ce perioada pot avea intre cele doua locuri de munca pentru a avea coniunitate la o eventuala sarcina. Eu stiam de ca pot avea 3 luni pauza si nu se intampla nimic. Sau care ar fi conditiile pentru care as putea sa beneficiez de indemnizatie creste copil.
Daca as avea cartea de munca pe part-time mi se ia in considerare la 2 zile lucrate una?
Multumesc foarte mult pentru raspuns!!!


Ioana Popa
 User  Ioana Popa
a intrebat la 25 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iun. 2014
Cat timp la data nasterii copilului veti avea cele 12 luni anterioiare ei cu venituri profesionale, luandu-se in calcul si concediile medicale cat si cel prenatal, atunci da, veti beneficia de concediu pentru crestere copil si indemnizatie lunara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 User Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Iun. 2014
Daca eu astazi imi bag din noua cartea de munca si raman insarcinata peste 4 luni beneficiez de concediu? ma refer la cele 4+9 din timpul sarcinii. Multumesc anticipat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2014
Nu puteti avea 3 luni pauza, pentru ca puteti pierde indemnizatia. Numai daca la data nasterii va aflati in perioada de 3 luni dintre doua contracte atunci da, putem spune ca este in regula, altfel riscati sa pierdeti dreptul.

Incercati sa aveti continuitate in cele 12 luni anterioare datei nasterii. Daca deja aveti o luna de zile neacoperita pierdeti dreptul la indemniazatie.

Ca sa puteti primi indemnizatie crestere copil si sa intrati in concediu de pana la 1 an , 2 ani sau 3 in cazul copilului cu handicap, este necesar sa realizati venituri in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului sau sa aveti perioade asimilate in decursul lor (de exemplu, somaj, concedii medicale, alt CIC etc.).

Norma de lucru nu are relevanta in acordarea acestor drepturi, numai in cazul unei indemnizatii de somaj poate influenta obtinerea ei, stagiul fiind calculat in raport cu programul normal de lucru de 8 ore/zi.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024