ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Am avut 2 contracte de munca: 1 contract cu 8 ore care a incetat cu 16.04.2013 din motive ce nu tin de salariat si 1 contract cu 2 ore la alta firma cara a incetat cu 24.04.2013 cu acordul partilor fara ca eu sa-l semnez sau sa iau la cunostiinta de aceasta decizie. Iar in perioada 09.12.2012 - 24.04.2012 am fost in concediu fara plata (tot la firma cu contract de 2 ore) fara sa solicit eu acest lucru. Azi am fost la somaj sa-mi depun dosarul si am avut surpriza sa aflu ca sunt activa la ambele firme.
La firma cu contract de 8 ore am decizia de incetare dar nu apare in revisal. La firma cu 2 ore am sunat si am aflat cu stupoare ca ieri 24.04.2013 a incetat contractul cu art. 55 (b) si am fost si in fara plata in conditiile in care eu am fost in CCC pana in data de 09.12.2012 si nu a incetat contractul.
In cazul acesta am solicitat actele de la firma cu 2 ore, sa pot sa-mi depun dosarul la somaj, dar refuza sa mi le dea in timp, plus de asta eu nu am semnat nimic si nu am fost instiintata sub nicio forma.

Intrebarea mea este: au voie sa ma bage in fara plata si sa-mi desfaca CIM cu acordul partilor fara ca eu sa stiu? Cum trebuie sa procedez? Multumesc anticipat!

Daniela Blazius
 User  Daniela Blazius
a intrebat la 25 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Apr. 2013
Nu, nu au voie legal sa va ponteze in fara plata si sa opereze in Revisal o astfel de suspendare. Nu au voie nici sa inceteze cu acordul partilor cat timp dvs nu ati semnat niciun document in aceasta privinta. Este ilegala o incetare de acest tip fara acordul dvs prealabil. In plus, incetarea cu acordul partilor va anuleaza dreptul la somaj. Deci daca veti figura in Revisal cu o astfel de incetare se va respinge dosarul. Ce puteti face este sa solicitati pentru inceput ajutorul ITM care sa verfice cat de mult sunt respectate prevederile legale la locul de munca. Apoi puteti depune o actiune in instanta. Angajatorul este clar ca a recurs la un abuz, probabil constient fiind ca din punct de vedere legal nu va poate concedia dupa revenirea din CIC timp de 6 luni, daca nu intervine o reorganizare judicaira sau falimentul.

La firma unde ati avut contract de 8 ore luati legatura cu angajatorul si rugati-l sa opereze in Revisal modificarea ca sa fiti in regula si in evientele ITM si ANOFM.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu alexei delimart Ioana Popa Radu Anton Marius Ion G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024