ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata - contract de cercetare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

De anul trecut am fost incadrata ca asistent universitar si am avut si un contract separat ca asistent de cercetare pe un proiect (de unde nu am primit salariile incepand cu luna decembrie). La sfarsitul lui februarie am depus o cerere de concediu fara plata pana la sfarsitul lui iulie in care am specificat faptul ca cererea este doar pentru functia de asistent universitar.

Acum as vrea sa imi dau demisia, dar cei de acolo spun ca fara macar o zi de activitate dupa revenirea din CFP nu-mi pot plati salariile restante pe proiect (din decembrie). Pe de alta parte, ei spun ca atunci cand am intrat in concediu fara plata, acesta s-a aplicat ambelor contracte de munca, indiferent ca eu am lucrat sau nu in continuare pe proiect.

Imi puteti da o idee despre ce legi se aplica in acest caz? Am dreptul la salariile de pe proiect pe perioada CFP daca directorul de proiect aproba pontajele si e de acord cu aceasta plata?

Multumesc anticipat.

Adaugata in: Legislatia muncii
H Diana
 User  H Diana
a intrebat la 30 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Iul. 2013
S-au aplicat niste masuri abuzive in cazul dvs. Trebuia sa primiti salariul cuvenit pana la data intrarii in CFP. Daca angajatorul refuza in continuare sa va plateasca drepturile cuvenite va puteti adresa instantei pentru a recupera acestora si veti avea castig de cauza. Refuzul nejustificat de acordare a salariului va da dreptul sa mergeti in instanta.

Referitor la CFP si efectuarea lui, cat timp in cerere ati precizat pentru care dintre contracte ati intrat in CFP atunci se va aplica pentru acel contract. Iar cat timp al doilea contract s-a derulat normal pe parcursul concediului atunci ar trebui sa primiti drepurile cuvenite. Daca insa in timpul concediului nu v-ati prezentat la lucru atunci este corecta decizia lor. Altfel pentru unul din ele ati figura cu absente nemotivate, ceea ce v-ar avantaja.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Viviana Serni adriana iancu Radu Anton Gratiela Petrescu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024