ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu maternitate si concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Avem o salariata care s-a angajat pe data de 6 iulie 2012 la noi in institutie. Ultimul ei loc de munca a fost in cursul anului 2010. De atunci si pana in iulie 2012 nu a mai lucrat nicaieri. Ea urmeaza sa nasca in luna martie a anului 2013. Beneficiaza de concediu de maternitate? Dar de concediul pentru cresterea copilului? Multumesc mult si astept un raspuns.

Adaugata in: Legislatia muncii
Claudia Popescu
 User  Claudia Popescu
a intrebat la 25 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Popescu
 User Claudia Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Oct. 2012
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra. Din pacate, nu am gasit nicio rezolvare pentru aceasta problema. Nici macar sotul salariatei nu poate beneficia pentru ca se afla intr-o situatie similara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Oct. 2012
Regasiti aici http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html continutul art. 2 alin. (5) din Ordonanta, ca sa va faceti o idee si sa discutati cu angajata dvs, poate reusiti sa identificati impreuna o perioada care sa poata fi inclusa in cele 12 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Oct. 2012
De concediu de maternitate va beneficia cu siguranta.

Concediul pentru crestere copil se acorda persoanelor (oricare din parintii firesti poate beneficia de acest drept) care in ultimele 12 luni anterioare nasterii a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, sau venituri din activitati agricole. Din cele 12 luni pot face parte si perioade asimilate de OUG 111/2010 pentru stabilirea celor 12 luni.

Daca salariata dvs., pana in luna iulie 2012 nu a realizat venituri profesionale supuse impozitului si nu s-a aflat in una dintre situatiile recunoscute de Ordonanta, nu va putea beneficia de concediu pentru crestere copil insotit de indemnizatie, neindeplinind conditia celor 12 luni. Va primi doar alocatia de stat pentru copil, in cuantum de 200 lei pe luna pana la implinirea varstei de 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap.

Perioadele care pot face parte din cele 12 luni sunt redate in curprinsul art. 2 alin. (5) din OUG 111/2010 cu modificarile si completarile ulterioare.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024