ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical de boala dupa CM sarcina si lauzie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Ma aflu in concediu medical de sarcina si lauzie cod 08 pana pe 17 iunie - a 126-a zi de CM. Incepand cu data de 18 iunie ar trebui sa mi se suspende contractul de catre angajator si sa depun documentele pentru indemnizatia de crestere copil.

As vrea sa imi transmiteti daca incepand cu data de 18 iunie pot beneficia de concediu medical de boala obisnuita cod 01. In cazul unui raspuns afirmativ, ma intereseaza perioada maxima pentru care pot beneficia de acest tip de CM. De asemenea, ma intereseaza daca ulterior perioadei de CM cod 01 pot depune dosarul pentru indemnizatie la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala.

Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Legislatia muncii
Andreea Gornea
 User  Andreea Gornea
a intrebat la 06 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Iun. 2012
Imi cer scuze am recitit speta si am vazut ca nu vreti sa mergeti in concediu crestere copil, ci sa reluati activitatea imediat. In cazul in care va intoarceti la locul de munca imediat dupa concediul de maternitate aveti dreptul la stimulent, facand dovada veniturilor impozabile realizate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Andreea Gornea la 10 Iun. 2012
Puteti depune pentru stimulentul de insertie imediat ce va reluati activitatea, prin incetarea concediului de crestere copil si revenirea la locul de munca. El se acorda in baza veniturilor realizate, facand dovada lor. Insa pana la calculearea lui va dura ceva timp.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Gornea
 User Andreea Gornea
a raspuns la intrebare la 08 Iun. 2012
In primul rand va multumesc frumos pentru raspunsurile acordate.

Asa cum bine a precizat doamna Popa, doresc sa beneficiez de concediu medical de boala obisnuita timp de 90 de zile, dupa care voi reveni la serviciu.

Incepand cu cea de-a 31-a zi de CM pot depune dosarul pentru acordarea stimulentului?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 06 Iun. 2012
Concediul medical pentru incapacitate temporara de munca este de maxim 183 de zile anual. Prelungirea lui incepand cu cea dea 91-a zi se face cu acordul medicului de specialitate. Iar concediul de maternitate este de 126 de zile maxim, salariata avand obligatia de a efectua 42 de zile de concediu medical postnatal

Cele 45 de zile se refera la concediul acordat pentru ingrijirea copilului bolnav de pana la 7 ani. Nu reiese de niciairi din problema expusa ca ar fi vorba de ingrijirea copilului bolnav, ci de un concediu medical de boala obinuita de care ar beneficia dna Gornea, ulterior concediului de maternitate.

Extrad din ORDIN Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 cu utlima actualizare facuta prin ORDIN al Casei de Sanatet 1062/458/2011:

ART. 24
1 Concediile medicale pentru incapacitate temporar?? de munc?? se acord?? pe o durat?? de cel mult 183 de zile ??n interval de un an, socotite de la prima zi de ??mboln??vire.
2 ??ncep??nd cu a 91-a zi, concediul medical se poate prelungi p??n?? la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigur??rilor sociale

Opinia mea este aceea ca daca intentionati sa intrati ulterior in concediu crestere copil sa nu va complicati cu acordarea stimulentului pentru ca acordarea lui efectiva va dura destul de mult, desi teoretic ar trebui sa il primit din ziua imediat urmatoare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Iun. 2012
Vin cu o precizare in sustinereea numarului de zile de concediu medical pe care le poate sacorda medicul de familie.
Daca perioada de boala se prelungeste puteti depune dosarul pentru a beneficia de stimulent de insertie .
Ordinul 430 din 2010
Art. 25. - 1 Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, in una sau mai multe etape.
2 In cazul mentinerii incapacitatii temporare de munca pentru aceeasi afectiune, concediul medical se poate prelungi de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, in caz de internare, in etape succesive de maximum 30 de zile calendaristice, pana la 90 de zile calendaristice in decursul unui an, socotit de la prima zi de imbolnavire.
3 Durata cumulata a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporara de munca nu poate depasi 30 de zile calendaristice in ultimul an, socotite de la prima zi de imbolnavire, indiferent de cauza acesteia. Dupa totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de catre medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, in caz de internare, cu incadrarea in duratele maxime prevazute de lege."
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Iun. 2012
Puteti prezenta concediul medical imediat dupa concediul de maternitate. Durata acestuia este de cel mult 45 de zile intr-un an de la medicul de familie. Se poate beneficia si de concediul medical pentru ingrijire copil pana la 7 ani tot 45 de zile intr-un an .Pentru aparat gipsat si alte boli prevazute in OUG 158 din 2005 se poate acorda si pentru perioade mai mari. Oricum , intrarea in CCC, este obtiunea dumneavoastra si puteti sa o faceti oricand pana la implinirea varstei de un an sau 2 ani.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024