ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul medical poate fi intrerupt prin pensionare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Revin la postarea mea din 12.01.16. As dori un raspuns de la un expert si nu de la un user (cu scuzele de rigoare). Am CM pe cod 14.Chiar daca indeplinesc in februarie conditiile de pensionare pt. limita de varsta, nu exista nicio posibilitate ca acest CM sa continue pana la incetarea lui, adica 1 an (respectiv in august)? Unii spun ca CIM nu poate inceta pe durata CM. As vrea sa stiu daca angajatorul poate lua o decizie in favoarea angajatului, pt. ca acesta sa nu ramana fara venituri pana la eventuala pensionare. Pot fi obligata sa ma pensionez cat timp sunt in CM (respectiv, sub tratament agresiv)? Am cautat pe net, dar nu am gasit un caz similar si ma gandesc ca un specialist ar putea gasi o portita de rezolvare a acestei situatii. Am citit articolele din Codul muncii, insa un expert ar sti unde sa gaseasca in hatisul legislativ si alte cai decat am fost eu in stare sa gasesc. Multumesc !

Gabriela Iotta
 User  Gabriela Iotta
a intrebat la 29 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2016
Potrivit, art. 56 alin. 1 lit. c din Codul muncii prevede ca, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Pe durata concediului medical contractul individual de munca este suspendat.
Conform art. 49 alin. (5) din Codul muncii, prevede ca de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, pentru fiecare tip de afectiune, este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotit din prima zi de imbolnavire. Incepand cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de catre medicul specialist, pana la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale.
Certificatul de concediu medical se elibereaza pentru fiecare luna.
Prin urmare, contractul individual de munca inceteaza de drept.
Daca se doreste continuarea activitatii exista posibilitatea de a incheia un contract nou.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024