ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concurs bibliotecari in invatatmant


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt o scoala cu personalitate juridica. Am un post de bibliotecar vacant prin pensionare. Trebuie sa tin concurs pentru ocupare, fiind post unic. Avand personalitate juridica, este si conf. Legii 1/2011, mai este necesar ca din comisia de concurs sa faca parte si o persoana de la Casa Corpului Didactic care nu are legatura cu scoala noastra? Nu are nicio logica si atunci cum ramane cu autonomia? Este legal?
Va multumesc si va doresc o zi buna.

Adaugata in: Legislatia muncii
Liliana Cornea
 User  Liliana Cornea
a intrebat la 22 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului LILIANA CORNEA la 23 Iul. 2013
Daca nu este vorba de o scoala platita din fonduri publice, cu atat mai mult nu ar trebui sa se impuna prezenta lor. Intr-adevar, cat timp legea nu prevede aceasta obligatie ei nu isi pot impune perticiparea la concurs. Legea 334/2002 se aplica in continuare, nu este abrogata si nu este prevazut in legea 1/2011 ca nu se mai aplica acest cadrul legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Cornea
 User Liliana Cornea
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Iul. 2013
Multumesc, ei se ocupa cu formarea si perfectionarea!Asta o stim!
Dar, conform Legii 1/2011 cu reglementarile si modificarile ulterioare , bibliotecarul in cadrul unei scoli face parte din personalul didactic auxiliar conform art.88,al.(1).
Tot conform acestei Legi pe baza careia functionam la art.89 si 91 angajarea se face de catre unitatea respectiva cu aprobarea Consiliul de administratie al scolii respective.
Nu am gasit nicaieri vreo referire la participarea Casei Corpului didactic in comisia de concurs si nu este normal ca ei sa-si impuna vointa mostenita. Odata cu aplicarea Legii 1/2011 am inteles ca nu se mai aplica Legea 334/2002 ,intrucat noi avem o biblioteca a scolii care in proportie de 90% este constituita din sponsorizari si donatii ,nu din fonduri publice.
Inca o data multumesc si o zi buna!

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Iul. 2013
Art. 244 - legea 1/2011
(4) Casele corpului didactic sunt centre de resurse si asistenta educationala si manageriala pentru cadrele didactice si didactice auxiliare si se pot acredita ca furnizori de formare continua.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2013
Art. 45 - Legea 334/2002

(1) Angajarea personalului de specialitate din bibliotecile finanţate din fonduri publice, cu personalitate juridică, se realizează prin concurs organizat de conducerea bibliotecii, potrivit legii; din comisiile de concurs vor face parte ?n mod obligatoriu şi reprezentanţi ai bibliotecilor cu rol de coordonare metodologică.
(2) Angajarea personalului de specialitate din bibliotecile finanţate din fonduri publice, fără personalitate juridică, se realizează prin concurs organizat de autoritatea finanţatoare; din comisiile de concurs va face parte ?n mod obligatoriu şi reprezentantul bibliotecii cu rol de coordonare metodologică.
(3) Nomenclatorul de funcţii şi criteriile de normare a resurselor umane ?n Biblioteca Naţională a Rom?niei şi ?n bibliotecile publice sunt prevăzute ?n anexa nr. 1.
(4) Pentru bibliotecile din ?nvăţăm?nt şi bibliotecile specializate, nomenclatorul de funcţii şi criteriile de normare sunt prevăzute ?n anexa nr. 2, cu respectarea numărului maxim de posturi şi a creditelor bugetare aprobate.

Cu alte cuvinte, aceasta obligatie apare conform legii in cazul scolilor finantate din fonduri publice, nu si a celor private. Depinde in ce categorie va incadrati. Casele Corpului Didactic au si acest rol, de coordonare metodologica, din cate cunosc eu.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024