ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditii de reducere a retributiei.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Respectuos, as dori sa aflu care sunt conditiile in care un angajator poate sa reduca retributia unui angajat cu contract nelimitat , de asemena trecerea lui intr-un post inferior celui avut pana in prezent. Mentionez ca persoana respectiva nu a avut nici o nemotivata , problema de sanatate sau alte probleme disciplinare cu angajatorul . De asemenea angajatul are o vechime de 17 ani neintrerupta in aceeasi intreprindere . Este legal ca angajatorul sa vina si sa prezinte angajatului o hartie la semnat , prin care acesta i-si exprima acordul la cele mentionate mai sus? Va multumesc , o zi cat mai buna.

Valentin Sapianu
 User  Valentin Sapianu
a intrebat la 11 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Valentin Sapianu la 14 Apr. 2014
Legal, daca angajatul nu semneaza acel act aditional (inca nu stiu despre ce fel de document este vorba pentru ca nu ati lamurit acest aspect) atunci nu se vor putea aplica modificarile propuse. Ceea ce inseamna ca veti ramane pe pozitia pe care o ocupati in acest moment si cu salariul actual. Actul aditional care propune aceste modificari este foarte legal, cat timp este act aditional, iar la baza lui pot sta numeroase motive, inlusiv financiare, si nu doar de tipul preferintelor subiective ale angajatorului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentin Sapianu
 User Valentin Sapianu
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Apr. 2014
Nu s-a facut nici o sanctiune disciplinara si nici o cercetare prealabila , doar , asa cum se uzeaza in respectiva intreprindere, i s-a adus la cunostinta verbal angajatului ca va fi mutat in alt post , inferior celui prezent si ca retributia va fi diminuata la un cuantum deocamdata necunoscut . In traducere " nu ne mai plac ochii tai " asa ca ne vom scapa de tine cat de curand . Care ar putea fi urmarile legale ale faptului ca angajatul refuza sa semneze actul de reducere al retributiei ?? Va multumesc pentru timpul acordat .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Apr. 2014
Daca este un document prin care angajatul isi expira acordul asupra acestor doua modificari, atunci este vorba de un act aditional iar acest document este perfect legal. Salariatul poate refuza semnarea lui daca nu este de acord. Problema ar aparea in momentul in care angajatorul ar face aceste modificari unilateral, fara sa ceara acordul angajatului si fara sa se puna problema unei sanctiuni disciplinare precedare de cercetare asa cum impune Codul muncii republicat. Faptul ca i se cere acordul nu este deloc rau, inseamna ca angajatorul foarte probabil incearca sa faca aceasta modificare pe calea legala.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu adriana iancu G Stancu Marius Ion alexei delimart violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024