ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conflict de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Administratorul meu m-a anuntat azi sa imi caut alt job dupa aproape 25 de ani de munca la aceeasi firma, nu pentru ca se desfinteaza postul ci pentru ca nu le plac ochii mei si pentru ca am indraznit sa spun ca fisa postului nu e in concordanta cu ceea ce fac, ca muncesc ceea ce ar trebui sa munceasca ca Referent in relatii cu publicul. Sunt unic intretinator al unui baiat de 15 ani, si am 48 de ani. I-am spus sefului sa ma bage in somaj, in somaj am alte perspective. Refuza si m-a amenintat ca daca nu imi caut urgent de lucru imi va scrie o recomandare negativa.
Seful a spus ca nu vrea sa negocieze nimic si nu il intereseaza ceea ce sustin in apararea mea, de fapt nu sunt aparata deloc. Ce pot sa fac in acest caz?

Vili Dadaca
 User  Vili Dadaca
a intrebat la 09 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Vili Dadaca la 12 Iul. 2013
Incercati sa va luati un liber daca puteti, ca sa va linistiti putin si sa va odihniti.

Pare intr-adevar sa fie o situatie abuziva din partea angajatorului, dar la baza ei apare o comunicare deficitara, cred eu, si niste neinelegeri nerezolvate in mod corespunzator. Asteptati controlul ITM si vedeti ce se intampla de acolo mai departe.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vili Dadaca
 User Vili Dadaca
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Iul. 2013
Inca o data va multumesc! Am sa fac sesizare la ITM, sunt f stresata, consider ca toate presiunile care s-au facut asupra mea sunt o hartuire morala, si chiar si psihica, mai mult un incident intre mine si un pensionar cu care trebuia sa relationez public m-a abuzat verbal facandu-ma imorala, am reactional dandu-la fara din birou si chemand gardianul, care lipsea de la locul lui de munca, iar Directorul client in urma sesizarii acestuia tot pe mine m-a lovit spunandu-i Administratorului meu, patronatul, si in urma tuturor conflictelor m-am ales cu ceea ce v-am spus. Cred ca imi voi lua medical din cauza stressului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Vili Dadaca la 09 Iul. 2013
Cu multa placere! Fisa postului dvs nu poate fi stabilita de o persoana din exterior, ea se stabileste impreuna cu angajatorul. Abordarea nu este corecta. Plus ca incadrarea nu poate fi modificata fara acordul salariatului, ceea ce presupune incheierea unui act aditional. Ar trebui sa vi se respecte fisa postului, Orice alte atributii aferente altui post nu au ce sa caute in fisa dvs. Cel mult sa vi se intocmeasca un alt contract pentru pozitia care tine de Referent relatii cu publicul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vili Dadaca
 User Vili Dadaca
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Iul. 2013
Va multumesc pentru promptitudine, sunt Analist ajutor IT si in relatiile cu publicul nu imi e usor, eu zic ca trebuie sa ai aptitudini si cursuri petrnu asa ceva. In relatiile cu clientii am fost apreciata pozitiv pana s-a schimbat sefa contabila de la clientul pt care lucrez si care dicteaza fisa postului meu, celelalte evaluari intr-adevar au fost pozitive.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2013
Seful dvs. pare sa faca presiuni in speranta ca pana la urma veti ceda si va dati demisia. Probabil ca nu are un motiv legal sa va concedieze si atunci singura solutie corecta ar fi demisia sau acordul partilor, ca sa nu aiba probleme cu autoritatile. Sfatul meu pentru dvs ar fi sa nu cedati presiunilor pentru ca in cazul unei demisii piedeti automat dreptul la somaj. Eventual depuneti si o sesizare la ITM pentru un control la fata locului. Daca aveti si evaluari facute de-a lungul timpului si care arata ca v-ati indeplinit atributiile corespunzator, personal pot sa spun ca nu aveti de ce va teme pentru ca le puteti utiliza ca dovada in favoarea dvs.

O referinta poate fi negativa doar daca ati avut abateri serioase, ati furat, ati lipsit nemotivat si asa mai departe, altfel nu prea are ce referinta negativa sa treaca cat timp nu sunt sustinute de dovezi clare afirmatiile lui.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024