ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract colectiv de munca la nivel de ramura


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



La comapania la care lucrez imi expira contractul colectiv de munca. Compania are ca obiect de activitate productia de apa minerala.
In mod normal ar trebui sa intocmesc contractul colectiv de munca la nivel de unitate avand la baza contractul colectiv de munca unic la nivelul ramurii industriei alimentare, bauturilor si tutunului cu nr.81/20.01.2006. La acest contract colectiv la nivel de ramura am gasit pe net doar un act aditional din 2010 in care este specificat ca se prelungeste de la 13.01.2010 -13.01.2015 si ca salariul minim garantat pt munci necalificate este de 650 lei. Alt act aditional nu am gasit.
Acum eu nu stiu cum sa stabilesc grila de salarizare in contractul colectiv de munca la societatea la care lucrez. Nu stiu daca de la 01 februarie trebuie sa dau salariul minim de 750 de lei pentru toti salariatii indiferent de functii sau trebuie sa aplic coeficientii de ierahizare la salariul de 750.
Ma puteti ajuta cu un raspuns?

Adaugata in: Legislatia muncii
Laura Stanomir
 User  Laura Stanomir
a intrebat la 25 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Stanomir
 User Laura Stanomir
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Ian. 2013
Eu intreb daca se mai aplica coeficientii de ierahizare la salariul minim de 750 lei. De exemplu pentru studii superioare trebuie sa am 1500 lei minim? Intreb asta, deoarece in contractul colectiv de munca unic la nivelul ramurii industriei alimentare, bauturilor si tutunului nu sunt trecuti coeficientii de ierarhizare, insa este trecut salariul minim pentru munci necalificate. Exact asa este specificat -munci necalificate.

Multumesc
Laura
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Ian. 2013
Da, se aplica majorarea salariala la 750 de lei incepand cu 1 februarie 2013 si la 800 de lei incepand cu 1 iulie 2013. Hotararea de Guvern nr. 23/2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 52, din 23 ianuarie 2013.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024