ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de fidelitate termen si obligativitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, ma numesc Andreescu Clarius Luigi, am fost angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata de timp, pe parcursul primelor luni de angajare firma m-a trimis la un curs de specializare operator tevi sudate PE-HD pentru care motiv mi-a incheiat un contract de fidelitate atasat la contractul de munca pentru o perioada de 2 ani de zile, a nu parasii societatea in caz contrar voi suporta costurile aferente cursului, eu avand obligatia sa patrez confidentialitatea tuturor datelor la care am aces referitoare la munca pe care o desfasor sau la activitatea societatii ne beneficiind de nici un spor sau indemnizatie la acest contract . Dupa un an si 11 luni am fost dat afara nelegal prin desfacerea contractului de munca cu absente nemotivate, actualmente sunt chemat in instanta pentru plata cu titlul de despagubiri conform contract de fidelitate. am rugamintea sa imi raspunde-ti daca contractul de fidelitate este legal intrucat am citit la dvs. pe forum si anume clauza trebuie cuprinsa in CIM si angajatorul are obligatia platii unei indemnizatii, necuprinderea ei in clauza anuleaza clauza art.21 pct 1. Daca doriti pot posta documente doar sa imi spuneti o adresa unde le pot trimite. Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Legislatia muncii
Clarius Luigi Andreescu
 User  Clarius Luigi Andreescu
a intrebat la 27 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Dec. 2013
Conditiile referitoare la costurile pentru curs si cat timp trebuie sa ramaneti in firma, precum si costurile suportate in cazul in care plecati din propria initiativa (deci prin demisie) fac obiectul unui act aditional la contractul existent, asa cum prevede Codul muncii republicat. Cat timp angajatorul este cel care a dispus concedierea dvs mai devreme de termenul stabilit nu ar trebui sa fiti pus la plata.

Cat despre clauza de confidentialitate, se poate incheia si un contract separata de confidentialitate, nu este neaparat sa fie clauza in contractul de munca. Sa nu confundati cu clauza de neconcurenta care este altceva.

Problema pe care o ridica angajatorul inteleg ca este legata de plata costurilor suportate pentru curs, iar aceasta trebuie rezolvata in instanta. Si concedierea putea fi contestata de dvs in 45 de zile de la comunicarea deciziei de catre angajator, prin semnatura de primire. Daca nu a avut loc o cercetare disciplinara si nu ati fost convocat in scris, nu este dispusa legal. Dar daca ati semnat pentru primirea unei convocari si nu v-ati prezentat pentru cercetare angajatorul a procedat legal in acesta privinta, dispunand concedierea fara a mai parcurge cercetarea, legea ii permite acest lucru intr-o astfel de situatie.

Daca insa angajatorul cere plata unor despagubiri ca urmare a divulgarii unor informatii confidentiale si care au dus la un prejudiciu pentru acesta, atunci va trebui sa aduca dovada celor sustinute in instanta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024