ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract individual de munca Mercury Research Bucuresti


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata la MAERCURY RESEARCH Bucuresti cury R in calitate de operator interviu pe o perioada determinata de 1 an de la 01.11.2013 pana la31.10.2014 . Doresc sa va sesisez urmatoarea problema. Am fost urmarita audio si cu GPS care erau introduse in leptopul de srviciu.... in momentul desfasurai activatii mele. Este normal sa fie asa?/. de si in contract nu specifica acest lucru.. A doua prolema.. ma aobliga sa inchid contractul de munca inainte dea mi se expira.. contractul de munca fara sa imi dea preaviz O alta prolema.. mi s-au da banii negogiind cu superiori de la firama.. adica mai da un leu mai ia un leu.. cam asa ceva.. . Va multumesc mult !...

Adaugata in: Legislatia muncii
Anca Stoian
 User  Anca Stoian
a intrebat la 11 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Apr. 2014
Angajatorul are dreptul sa monitorizeze activitatea salariatului derulata pe calculator, dar nu are voie sa acceseze conturile lui personale (adrese mail private de exemplu). Se intampla acest lucru la orice loc de munca.

Referitor la contractul de munca, se poate dispune incetarea lui si inainte de expirarea termenului dar acest lucru trebuie facut pe cale legala, pe baza unui temei din Codul muncii si cu motive reale, obiective si intemeiate. Nu este foarte clar cum doreste angajatorul sa faca aceasta incetare. Daca este vorba de o concediere atunci trebuie sa va notifice in scris si sa va acorde preavizul stabilit prin contract, cat timp nu este o concediere din motive imputabile dvs ca salariata in cadrul firmei. Demisia nu o poate impune angajatorul, cat timp ea reprezinta o masura unuilatarala de incetare a contractului exclusiv din initiativa salariatului si nu din cea a angajatorului. Daca este vorba de o abatere disciplinara, concedierea pe acest temei trebuie sa fie precedata de o cercetare disciplinara, altfel la contestarea deciziei in instanta veti avea castig de cauza.

Nu inteleg care este problema cu banii pentru ca formularea este foarte ambigua, daca puteti sa detaliati putin nu ar fi rau. Ce pot sa va spun este ca angajatorul, cat timp sunteti incadrata cu contract individual de munca, este obligat sa va garanteze in plata salariul minim stabilit la nivelul tarii, iar pe langa acesta va poate acorda bonusuri, prime, sporuri sau alte adaosuri.

Incercati o sesizare la ITM si solicitati un control, atat timp cat aveti convingerea ca vi se incalca drepturile recunoscute prin lege. Sau puteti depune actiune in instanta de judecata.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024