ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract individual munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


De unde iau numarul de inregistrare al CIM? Stiu ca poate suna pueril intrebarea, dar vreau sa confrunt raspunsurile cu ce stiu eu. Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Legislatia muncii
Cristina Kcrista
 User  Cristina Kcrista
a intrebat la 15 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Nov. 2011
Numarul contractului nu este generat de aplicatie, ci este acordat de catre angajator, in functie de numerotarea lor interna. Daca pana in prezent CIM primeau un numar de le ITM, de acum inainte angajatorul va fi cel care va stabili numarul contracutului. In cazul in care pana in acest moment contractele nu primeau si numar intern, angajatorul va incepe numerotarea de la 1.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mari Mari la 16 Nov. 2011
Nu, nu trebuie sa dati de 5 ori. La finalul zilei transmiteti revisal cu toate cele 5 angajari efectuate in acea zi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns userului alexei delimart la 16 Nov. 2011
Adica daca angajez intr-o zi 5 persoane, trebuie sa dau export revisal de 5 ori in aceeasi zi - de fiecare data cand inregistrez un salariat-pentru a avea 5 numere de CIM diferite?????????
mentionez ca lucrez intr-o firma de constructii si se intampla sa angajam si mai mult de 5 persoane pe zi in anumite perioade ale anului
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Alexei Delimart
 Expert Alexei Delimart (avocat, SCPA Delimart si asociatii)
a raspuns la intrebare la 16 Nov. 2011
Pana la abrogarea Legii nr. 130/1999, contractele individuale de munca ale salariatilor erau supuse unei duble inregistrari: la inspectoratele teritoriale de munca si in registrul general de evidenta a salariatilor.
Asadar, obligatia inregistrarii contractelor individuale de munca la inspectoratele teritoriale de munca era distincta de obligatia infiintarii si inregistrarii in registrul electronic de evidenta al salariatilor.
Inregistrarea contractelor individuale de munca la institutia publica competenta a fost reglementata de Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, iar anterior intrarii in vigoare a acestui act normativ de Legea nr. 83/1995.
Totodata, referitor la datele privitoare la activitatea in munca a salariatilor, in carnetul de munca trebuia completata coloana 7 Denumirea unitatii, nr. si data actului pe baza caruia se face inscrierea. Astfel, in cazul incheierii unui contract individual de munca aceasta coloana din carnetul de munca trebuia completata cu numarul si data contractului individual de munca, chiar in lipsa obligatiei de inregistrare a contractelor individuale de munca la ITM sau Oficiul muncii.
In ceea ce priveste inregistrarea contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor REVISAL, aceasta se realizeaza incepand cu data de 1 august in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 500/2011 astfel cum a fost modificata prin Hotararea Guvernului nr. 1.105/2011 numarul contractului individual de munca fiind generat automat de program.
In concluzie, numarul de inregistrare al contractului individual de munca initial a fost emis de angajator, acesta avand un registru utilizat in acest scop. Apoi a existat obligatia inregistrarii contractelor la ITM si din acel moment contractele individuale de munca puteau avea doua numere de inregistrare, unul emis de angajator si unul de ITM, evident numarul emis de ITM era cel mentionat in toate actele aditionale la CIM. In prezent numarul contractului individual de munca este generat de ReviSal/ReGes.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa George Andreescu alexei delimart G Stancu Radu Anton adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024