ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract pe perioadata determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Va rog sa mi spuneti daca eu cand intru in prenatal si firma nu mi mai prelungeste contractul de munca, trebuie sa mi depun dosarul la casa de sanatate?

Mentionez ca sunt anjata pe perioada determinata si in luna ianuarie la sfarsit imi expira cim, iar eu la inceputul lunii ianuarie ar trebui sa intru in prenatal.


Multumesc!

Raluca Savin
 User  Raluca Savin
a intrebat la 03 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2013
Concediul de materninate prenatal si pentru lauzie, in cazul in care CIM inceteaza de drept pe parcursul lui, va fi preluat in plata de Casa de sanatate, prin prezentarea certificatului medical eliberat de medicul dvs.

ART. 23 - OUG 158/2005
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă ?n care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabile lor, ?n una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc ?n termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat. Faptul că pierderea calităţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei ?n cauză se dovedeşte cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilaţii acestora.
(3) ?n situaţiile prevăzute la alin. (2), baza de calcul a indemnizaţiei de maternitate se
constituie din media veniturilor lunare pe baza cărora s-a calculat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calităţii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.

ART. 62 - Ordin 60/32/2006 - Normele de aplicare a OUG 158/2005
?n cazul ?n care, potrivit legii, angajatorul ?şi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia ?ncetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.

ART. 63
Prevederile art. 62 se aplică şi ?n situaţia ?n care a expirat termenul pentru care a fost ?ncheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul ?n baza căruia a desfăşurat activitate ?n funcţii elective sau ?n funcţii numite ?n cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.

Dupa finalizarea concediului de maternitate pentru lauzie, dosarul pentru CIC si indemnziatia crestere copil se va depune la Primaria de care apartineti. Este esential insa sa aveti indeplinita conditia celor 12 luni in ultimele 24 anterioare nasterii copilului, pentru a primi aceste drepturi. Puteti, ca sa va asigiurati ca nu aveti pauze, sa intrati in CM pentru boala obisnuita pentru o perioada scurta de timp sau imediat dupa incetarea contractului de munca sa depuneti dosarul pentru somaj daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare. Din somaj puteti intra in concediul de maternitate si in cel pentru crestere copil, ambele supendand perioada de somaj conform legii. Certificatele medicale trebuie prezentate catre Agentia de somaj in 24 de ore de la eliberare.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024