ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

convocare la cercetare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt pe o functie de conducere si am primit o corespondenta adresata la locul de munca, pe care datorita starii de sanatate ( evitarea starilor emotionale o perioada, recomandare facuta pe o adeverinta eliberata de medic ) am prelungit-o sa o ridic la termenul maxim de pastrare ( 15 zile de la data sosirii ei) deci nu cunosc continutul corespondentei.
Intre timp dupa primirea ei, seful direct sub o anumita forma imi trimite o solicitare scrisa sa ma prezint pentru o oarecare problema de rezolvat ( diferita de o convocare la cercetare disciplinara).
Am raspuns scris, ca nu ma pot prezenta datorita starii de sanatate dar rog sa reprogrameze intalnirea pentru o alta perioada.
A doua zi, dupa ce am inaintat acest raspuns primesc telefon de la sef , si pe un ton deloc firesc de adresare , mi se spune ca de ce nu am trimis confirmarea de la cercetarea disciplinara si ca de urgenta datorita faptului ca e sef si a dat o dispozitie sa ma prezint la acea ora in biroul sau. I-am transmis ca sunt la medic si asa cum am precizat sunt in incapacitate de a ma deplasa . Dupa vizita la medic am plecat la serviciu , dar si aici o alta persoana m-a vizitat, sa imi inmaneze un plic probabil cu acea convocare disciplinara. In aceeasi zi am trimis pe cineva cu o copie dupa adeverinta medicala , pe care nu a dorit sa se uite sau sa o retina . Acel plic nu l-am luat deoarece am explicat , ca nu pot semna deoarece imi este rau pentru a 2 a oara in acea zi. Serviciul de ambulanta a fost la locul de munca , am refuzat deplasarea cu masina lor dar ulterior am fost la serviciul urgenta de unde am primit concediu medical din acea zi.
Doresc sa stiu, daca intr-adevar in acea zi era o cercetare disciplinara a mea si nu am semnat de primirea convocarii, pot sa ma sanctioneze?
Care e procedura legala de inmanare a convocarii?
Au procedat corect trimitand pe functie la locul de munca si nu pe angajat la adresa de domiciliu? Va multumesc.

Crina Popa
 User  Crina Popa
a intrebat la 28 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2014
Convocarea se poate pe orice cale considera angajatorul ca va fi primita, inclusiv prin persoana imputernicita sau prin e-mail. Legea nu prevede o cale efectiva de comunicare a acestei convocari. Decizia de sanctionare disciplinara este cea care trebuie comunicata fie prin executor judecatoresc fie prin posta cu recomandata.

Nu va poate sanctiona pentru refuzul de a primi corespondenta, nu are o baza legala in aceasa directie. Daca angajatorul refuza primirea certificatul pentru concediului medical acordat de medic, cat timp acesta este intocmit corect si inmanat la termen angajatorul incalca legea. Puteti depune o plangere la ITM si solicita un control.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024