ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

corectare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Imi cer scuze. Data la care se incheie concediul de risc maternal este 21.03.2012. Deci inainte cu 10 zile inainte de incetarea de drept a CIM, intra in concediu de maternitate. Ma poate obliga cineva- legal, sa-i acord aceleasi drepturi ca unui salariat cu CIM pe perioada nedeterminata, dupa incetarea de drept a CIM?

Adaugata in: Legislatia muncii
Ecaterina Diaconu
 User  Ecaterina Diaconu
a intrebat la 19 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Mar. 2012
Extras din OUG 158 DIN 2005
Concediul ??i indemniza??ia de maternitate
Art. 23

1 Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcin?? ??i l??uzie, pe o perioad?? de 126 de zile calendaristice, perioad?? ??n care beneficiaz?? de indemniza??ie de maternitate.

2 De acelea??i drepturi beneficiaz?? ??i femeile care nu se mai afl??, din motive neimputabile lor, ??n una dintre situa??iile prev??zute la art. 1 alin. 1, dac?? nasc ??n termen de 9 luni de la data pierderii calit????ii de asigurat. Faptul c?? pierderea calit????ii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei ??n cauz?? se dovede??te cu acte oficiale eliberate de c??tre angajatori sau asimila??ii acestora.

3 ??n situa??iile prev??zute la alin. 2, baza de calcul a indemniza??iei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza c??rora s-a calculat contribu??ia pentru concedii ??i indemniza??ii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calit????ii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
CIM incheiat pe perioada determinata trebuie sa aiba la baza una din situatiile prezentate la art 83 din CM republicat Un CIM inceiat pe perioada determinata nu se modifica prin act aditional in CIM pe perioada nedeterminata.
O abordare ar fi sa inceteze de drept la data pentru care a fost incheiat si infunctie de posturile pe care le aveti sa incheiati un alt CIM pe perioada nedeterminata. CIM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2012
Salariata poate beneficia de aceleasi drepturi ca in cazul unui angajat pe perioada nedeterminata daca ii prelungiti CIM inainte de expirare sau daca il transformati in CIM pe perioada nedeterminata. Altfel, legea nu va obliga sa mentineti raportul e munca. Contractul va expira la data prevazuta in contract iar salariata poate beneficia in continuare de concediu medical direct de la casa de sanatate. Important este insa ca salariata sa fie informata ca poate beneficia de indemnizatie de somaj dat fiind motivul incetarii, ideal fiind ca ea sa isi depuna dosarul in cat mai scurt timp pentru primirea acestui drept, astfel incat sa nu ii fie afectat stagiul pentru indemnizatia crestere copil.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024