ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cu ca data trebuie sa-mi dau demisia, pentru plecarea de la actualul job


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cu ce data trebuie sa-mi dau demisia, in conditiile in care zilele trecute am participat la un interviu si urmeaza sa primesc un raspuns din partea unei alte societati. Cat ar trebuii sa stau in preaviz conform reglementarile in vigoare? nu as mai vrea sa mai continui activitatea in cadrul societatii in care lucrez si as fi dorit sa stiu ce pasii trebuie sa fac. Cand se face lichidarea?

Viorica Andreea Fulop
 User  Viorica Andreea Fulop
a intrebat la 18 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2015
In primul rand cred ca trebuie sa astepatati confirmarea ca ati obtinut postul respectiv.
Puteti face cerere de incetare acontractului individual de munca cu acordul partilor (art 55 lit b din Codul muncii), daca angajatorul va respinge cererea, va trebui sa parcurgeti perioada de preaviz. Dat fiind faptul ca in timpul preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele, este bine sa respectati aceasta clauza si sa nu lipsiti de la locul de munca fara acordul angajatorului, pentru a nu risca sa transformati demisia in concediere pe motive disciplinare.In aceasta situatie contractul inceteaza la sfarsitul perioadei de preaviz sau la data la care angajatorul renunta total sau partial la aceasta.
Demisia conf. Art. 81 - Codul muncii republicat
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii