ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cuantum indemnizatie CONCEDIU PATERNITATE


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

cum interpretati urmatoarea prevedere din OUG 111 din 2010
art 13, alin (5) În cazul veniturilor din activităţi independente sau agricole, la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în calcul veniturile înscrise în actele doveditoare împărţite la numărul de luni în care s-au realizat acestea?

Concret, daca un salariat cu salariu de 1300 de lei lunar (realizat pe fiecare din cele 12 luni anterioare nasterii copilului) iar timp de 5 luni incaseaza, printr-un contract civil de prestari servicii, suma de 1000 de lei lunar.

Care va fi cuantumul indemnizatiei ?

Va multumesc !


Adaugata in: Legislatia muncii Ccc
Klaus Klaus
 User  Klaus Klaus
a intrebat la 08 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Aug. 2013
In primul rand, asa cum am mai spus si in alte dati, nu exista concediu de paternitate. Este concediu pentru crestere copil, de care poate benefiicia oricare dintre parinti.

Cuantumul indemnizatiei pentru crestere copil este de 85% din media veniturilor profesionale nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului si pentru care s-a platit impozit de 16%, asa cum este descrisa la art. 2 din ordonanta, nu la art. 13 care stabileste cum anume se face dovada veniturilor si nu cum se calculeaza indemnizatia crestere copil. Limita minima este de 600 de lei pe luna si cea maxima de 1.200 lei/luna pentru concediu de pana la 2 ani, respectiv 3.400 de lei pentru concediu de pana la 1 ani sau 3 ani in cazul copiilor cu handicap.

Art. 2 - OUG 111/2010
(1) Incep?nd cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in v?rsta de p?na la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de p?na la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(1^1) Limitele minima si maxima ale indemnizatiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR.

Valoarea ISR este 500 de lei, conform legii 76/2002 actualizata.

Alte intrebari despre Legislatia muncii