ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


cui ma adresez pentru recunoastere studii superioare ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt functionar public la o primarie in cadrul politiei locale. In anul 2006 m-am angajat in functia de personal contractual in cadrul politiei comunitare, cu studii medii , respectiv diploma de bac.In 2010 , luna iulie am absolvit cu diploma de licenta facultatea de studii juridice si administrative si in august s-au transformat posturile in functii publice, iar domnul secretar ne-a facut incadrarea tot cu studii medii. mentionez ca in perioada 2006- 2010 nu am sustinut nici un examen de promovare( nici nu stiam ca avem acest drept ca nu am mai lucrat in administratie publica). DE fiecare data cand am solicitat promovarea in clasa , domnul secretar ne-a spus ca avand studiile superioare absolvite inainte de numirea in functia publica nu am acest drept . 1.Vreau sa stiu de ce nu am beneficiat de promavari in perioada 2006-2010? 2.De ce daca aveam studiile superioare absolvite nu am sustinut intai examen de promovare in clasa si abea apoi sa fiu numita in functia publica ? 3 Carei instante as putea sa ma adresez si daca considerati ca am castig de cauza ?
4. La salariul minim pe economie cum se calculeaza sporul de vechime de 10%. E inclus in salariu sau ar trebui ca salariul de baza sa fie minim plus sporul de vechime ?

Laura Elena Pirvan
 User  Laura Elena Pirvan
a intrebat la 24 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Feb. 2015
Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 286/2011.
Conform art. 10 din legea 284/2010 salariu de baza reprezinta: clasa de salarizare corespunzatoare unui coeficient de ierarhizare plus o valoare de referinta de 600 lei.
La art. 11 se precizeaza ca la acestea (la salariul de baza) se adauga gradatia corespunzatoare transei de vechime.
La art. 12 se precizeaza ca salariul brut cuprinde salariul de baza, sporurile, indemnizatiile, compensatiile si alte elemente ale sistemului de salarizare corespunzatoare categoriilor din sectorul bugetar.
La art. 13 alin. 2 se precizeaza ca salariile de baza se diferentiaza pe grade sau pe trepte profesionale dupa cum avem personal cu studii superioare sau medii.
La alin. 3 al aceluiasi art. 13 se precizeaza ca diferentierea salariilor de baza se face in functie de gradatiile corespunzatoare celor 5 transe de vechime in munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii