ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum poate sa lucreze un salariat la alt angajator in afara de detasare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Am un salariat care vreau sa-l trimit sa munceasca la un alt angajator, pentru acesta, dar drepturile salariale sa le platesc eu, care este forma legala?Mentionez ca intre mine si celalalt angajator exista un contract de prestarii servici.

Elena Tanase
 User  Elena Tanase
a intrebat la 19 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului elena tanase la 20 Mar. 2014
Ar trebui sa incheiati un contract de punere la dispozitie. Delegarea nu se aplica in acest caz, decat daca el presteaza activitate in beneficiul dvs la un alt loc de munca. Dar daca presteaza activitate in beneficiul altui angajator, delegarea nu este varianta corecta si din punctul meu de vedere nu are ce cauta aici.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Elena Tanase
 User Elena Tanase
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Mar. 2014
Multumesc frumos pentru raspuns!
Dar eu nu am cu el un contract de punere la dispozitie de personal cu acel angajator ci un contract de prestari de servicii de contabilitate. Nu pot sa deleg salariatul la el in unitate ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2014
Mergeti pe varianta detasarii, dar pe perioada detasarii drepturile salariale se platesc de angajatorul unde este detasat. Se mentin cele din contract, angajatul beneficiind de drepturile care ii sunt cele mai avantajoase in timpul detasarii.


Art. 45
Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.

Art. 46
(1) Detasarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult un an.
(2) In mod exceptional, perioada detasarii poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detasarea dispusa de angajatorul sau numai in mod exceptional si pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Art. 47
(1) Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
(2) Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
(3) Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
(4) Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.
(5) In cazul in care exista divergenta intre cei doi angajatori sau niciunul dintre ei nu isi indeplineste obligatiile potrivit prevederilor alin. (1) si (2), salariatul detasat are dreptul de a reveni la locul sau de munca de la angajatorul care l-a detasat, de a se indrepta impotriva oricaruia dintre cei doi angajatori si de a cere executarea silita a obligatiilor neindeplinite.

O alta varianta ar fi sa lucreze prin cumul de functii, sa incheie un contract separat cu el, primind astfel doua salarii. Dar aici depinde doar de el.

Cat timp aveti contract de punere la dispozitie cu acel angajator / prestari servicii prin care ii puneti la dispozitie personal, mergeti pe varianta detasarii.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024