ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza salariul daca am fost in concediu crestere copil cu handicap?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In luna noiembrie 2011 am sustinut examenul de grad principa asistent de laborator,eu lucrez in spital,iar in luna aprilie 2012 am nascut, de marirea de salariu nu am beneficit,doar colegele mele.Eu revin la servici cu 01.03.2015,pe actul aditional nu mi sa trecut nici un salariu,desi o alta colega intr-o situatie asemanatoare(ea a stat acasa 11 luni desi isi alesese sa stea pana la 2 ani intial) iau scris pe actul aditional 1600 lei. Voi beneficia de majorarea de salariu pentru grad principal si spor de vechime ca am implinit 10 ani in aceasta meserie?Tin sa precizez ca gradul de asistent principal l-am dat cand aveam vechime 6 ani jumatate pentru ca nu sa mai organizat inainte concurs pentru grad .Va rog ajutati-ma,la noi nimeni nu iti da detali decat daca te duci cu legea in mana,scuzati-mi expresia. Va multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Gabriela Iordache
 User  Gabriela Iordache
a intrebat la 25 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2015
Pe timpul suspendarii CIM nu se opereaza modificari la contract.. La data reluarii activitatii se actualizeaza salariul de baza.
Codul muncii
Art. 49 (6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Evaluarea personalului contractual din cadrul institutiilor publice , se face in conformitate cu art. 26 alin. (6) din Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si ale actului administrativ emis la nivelul ordonatorului principal de credite. Promovarea in grad se realizeaza in temeiul prevederilor art. 26 alin (1) ? (5) din legea 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art. 41 si urmatoatele din Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin HG 286/2011.
In concluzie promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024