ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cum se formuleaza cererea pentru CIC pe 1 an?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
O angajata doreste sa beneficieze de concediu crestere copil incepand cu data de 01.06.2016, pe o perioada de 1 an. In cerere se mentioneaza ca opteaza pentru concediu crestere si ingijire copil pentru 1 an? Avand in vedere ca se emite decizie de suspendare, aceasta cand se inregistreaza in REVISAL?
Multumesc,

Adaugata in: Legislatia muncii
Camelia Duta
 User  Camelia Duta
a intrebat la 23 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2016
De la data de 01.07.2016, intra in vigoare Legea 66/2016, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
1. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 2.
(1)Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in vârsta de pâna la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
Asadar salariata ar trebui sa solicite CCC pana la 2 ani.
Pentru suspendarea contractului individual de munca se iau in calcul dispozitiile art. 3 alin. 2 lit. h coroborat cu art. 4 lit. c din HG 500/2011 potrivit carora perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. In Revisal se inregistreaza suspendarea CIM completand:temeiul de suspendare, data de inceput si data de sfarsit a suspendarii, anterior implinirii termenului de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii