ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum un PFA beneficiaza de concediu crestere copil si indemnizatie fara CMedical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O doamna avand calitatea de Persoana Fizica Autorizata , din anul 2015, doreste sa beneficieze de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului incepand ce data nasterii acestuia, data estimata 22 mai 2019, conform prevederilor art. 15 alin 1 lit.b, din OUG 11/2010 cu modificarile si completarile ulterioare, care spune:
,, Art. 15 (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
b) ??ncep??nd cu data na??terii copilului, dac? cererea este depus? ??n termen de 60 de zile lucr?toare de la acea dat?, ??n cazul persoanelor care nu ??ndeplinesc condi??iile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate ??i a indemniza??iei aferente.
D-na face precizarea ca are toate contributiile obligatorii catre stat achitate la zi ( impozit pe venit, CAS, CASS), dar nu poate beneficia de concediu de maternitate ( acele 42 de zile) deoarece nu a platit contributia optionala- facultativa pentru concediu medical.
Potrivit angajatilor AJPIS Dambovita, responsabili cu primirea dosarelor, la care atat dansa cat si asistentii sociali ai Primariei au solicitat informatii , aceasta poate beneficia de concediu si indemnizatia de crestere copil incepand cu trecerea celor 43 zile dupa nastere, chiar daca nu poate intra in concediu medical imediat dupa nasterea copilului si in niciun caz de la nasterea copilului.
Dansa are o decizie a APIS Municipiul Bucuresti a unei colege in aceeasi situatie. A prezentat-o angajatilor AJPIS Dambovita si i s-a raspuns ca chiar dc la Bucuresti se da, aici e Dambovita. Intrebarile mele sunt:

1) ,, Poate beneficia de concediu si indemnizatie crestere copil cf. art.15 alin.1 lit b din OUG 111/2010??
2),, Cand isi suspenda activitatea PFA-ului ??
3) ,,Ce documente trebuie sa ataseze cererii pentru acordarea concediului si indemnizatiei de crestere copil??



Georgiana Niculae
 User  Georgiana Niculae
a intrebat la 09 Mai. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024