ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

De cand a aparut REVISAL-ul?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Va rog frumos spuneti-mi si mie de cand a aparut acest program de evidenta a salariatilor, deoarece tocmai am fost la ITM din orasul meu si nu sunt deloc in baza lor de date.
Eu am fost angajat in 2009, pe vremea aceea era CIM, care este semnat si de ITM dar acum nu figurez cu nici un fel de contract in Revisal.
Va intreb deoarece trebuie neaparat sa vorbesc cu patronul de situatia mea si vrea sa stiu cat mai multe date despre Revisal. La ITM mi s-a spus ca ultima actualizare trebuia facuta in decembrie 2011, dar eu nu figurez deloc cu CIM de nici un fel, nici inregistrat, nici in desfasurare sau incheiat?
O alta intrebare este cand trebuie facuta ultima actualizare?
Stiu ca ar trebui sa vorbesc cu patronul aceste lucruri dar as vrea ca inainte sa stiu macar lucrurile de baza esentiale despre Revisal!
Va multumesc anticipat pentru orice informatie!

Adaugata in: Legislatia muncii
Paul Constantin Popa
 User  Paul Constantin Popa
a intrebat la 14 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paul Constantin Popa
 User Paul Constantin Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Pana nu vorbesc cu angajatorul nu voi sti exact care sunt motivele de ce nu sunt inregistrat la ITM, dar pana atunci vreau sa obtin cat mai multe informatii sa nu fac vreo "prostie".
DIn pacate nu am timp sa verific si plata impozitelor deoarece toate institutiile au un program la care nu pot sa ajung in timp util, sper saptamana viitoare sa stiu exact.De exemplu am verificat on-line la CNAS daca sunt asigurat si mesajul primit este ca DA!
Sa presupunem, deocamdata, ca toate impozitele si contributiile la stat pentru mine sunt platite va intreb pe dumneavoastra ce insemna asta?Se pot platii darile la stat pentru mine si fara sa fiu inregistrat la ITM?Este o scuza acest fapt pentru angajator de a nu transmite CIM-ul in Revisal?Daca toate darile sunt platite dar nu sunt in datele ITM-ului imi merge vechimea in munca?
Va rog sa ma scuzati daca pun prea multe intrebari, dar nu am mai trecut prin asa ceva si nu stiu exact cum se procedeaza corect, iar pentru a discuta cu patronul vrea sa fiu sigur ca il cunosc si stiu ca o sa incerce sa ma duca cu "vorba buna"!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Paul Constantin Popa la 15 Mai. 2012
Transmiterea contractului prin Revisal ar fi trebuit facuta de catre angajator inca din 2009. Probabil ca de acea nu figurati in evidenta ITM, pentru ca cei de acolo nu au primit o inregistrare a contractelori n Revisal din partea angajatorului dvs.

Nu se face automat ca nu are cum, cineva trebuie sa introduca acele contracte in Revisal, iar transmiterea in niciun caz nu este automata. Se transmite de catre angajator de cate ori apar modificari sau se fac angajari / concedieri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paul Constantin Popa
 User Paul Constantin Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mai. 2012
Da va multumesc foarte mult pentru acest raspuns.Eu am acel contract, are si numar de inregistrare, semnatura si stampila de la ITM, pe care l-am si semnat.
Exact acelasi lucru se intreba si caserita, persoana de la ITM, ca nu figurez cu absolut nimic la ITM ,dar acum macar stiu exact ce pot/trebuie sa cer de la angajator.Daca acel contract exista, cum trebuia facuta transmiterea in REVISAL.?
Se face automat transmiterea de catre cei de la ITM sau tot angajatorul trebuia sa-l treaca in REVISAL prima oara cand acesta a fost transmis?Intreb in cazul in care REVISAL-ul trebuia transmis de catre angajator, dar nu a fost transmis, astfel ar fi singura explicatie de ce eu nu am nimic in baza de date de la ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
Programul Revisal exista inca din 2006, insa inregistrarea contractelor la ITM doar prin intermediul Revisal se face din 2011. Este si acum CIM, nu a fost scos din uz contractul, se semneaza si acum, prestarea activitatii in lipsa lui fiind ilegala.

Ultima actulizare Revisal prevazuta de lege trebuia facuta intr-adevar in 15 decembrie 2011. Insa actualizarea Revisal se face de cate ori apare o modificare asupra elementelor contractuale sau cand se fac noi angajari / incetari, cand apar suspendari etc.

Dumneavoastra insa puteti cere angajatorului o copie dupa Revisal transmis, angajatorul primeste un cod unic de inregistrare odata cu fiecare transmitere a Revisal. Aceasta va fi dovada dvs daca a inregistrat sau nu contractul. Ar fi trebuit sa figurati cumva la cei de la ITM, cu un contract, daca intr-adevar l-ati semnat. Daca aveti in posesia dvs un contract cu stampila ITM si un cod unic dat de ei, atunci sunteti in legalitate, contractul a fost inregistrat, inteleg ca oricum lucrati din 2009 perioada in care contractele de munca se inregistrau in format tiparit la ITM.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024