ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

De ce drepturi as putea beneficia in urma decesului tatalui ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Vreau sa va solicit cu o problema legata de faptul ca tatal meu, fiind cadru activ în Administrația Națională a Penitenciarelor,avand funcția de agent șef principal, a decedat la sfârșitul anului 2015, avand o vechime de aproximativ 25 de ani. Decesul acestuia a survenit in timpul sau liber iar eu sunt unicul moștenitor. Aș dori să știu de ce drepturi pot beneficia și în ce cuantumuri și cui mă pot adresa.
În plus , în Legea-Cadru Nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,in art 24,cu trimitere la art 20 din aceeasi lege ,se specifica faptul ca as fi indreptatit la 15 salarii de baza. As putea beneficia de acest drept ? Multumesc anticipat !

Pienaar Pienaar
 User  Pienaar Pienaar
a intrebat la 13 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2016
Ajutorul de deces se acorda in temeiul Legii 263/2010.
Cererea pentru acordarea ajutorului de deces se depune la angajator, in cazul decesului asiguratului prevazut in Legea pensiilor nr. 263/2010:

- la art. 6 alin. (1) pct. I:
c) cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale;
Ajutorul de deces poate fi solicitat, pe baza actelor justificative, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data decesului. Termenul general de prescriptie este de trei ani.
Cuantumul ajutorului de deces se stabileste anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si nu poate fi mai mic decât valoarea castigului salarial mediu brut pe anul respectiv. Salariul mediu brut pentru fundamentarea bugetului asigurarilor de stat pentru anul 2016 este de 2681 lei.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024