ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Declaratia 112


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intrebare: Se mai raporteaza de angajator in D 112 sau se sterg din aceasta salariata care pleaca in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani, luand in considerare faptul ca ea este raportata de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale?
Daca da, sub ce forma? Pe toata perioada cat este in crestere copil apare in D112?

Pe site-ul de la anaf.ro - Colectie de Intrebari si Raspunsuri pe tema declaratiei unice D112 apare urmatorul raspuns: Pentru persoanele care intra in concediu crestere copil se va completa data plecarii de la angajator care corespunde cu ultima zi de activitate la angajator, aceasta urmand sa intre in concediu pentru crestere copil, iar data angajarii se completeaza in momentul reintoarcerii la lucru a persoanei la angajator. Aceasta persoana va fi raportata in perioada cat se afla in concediu ingrijire copil de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale conform art. 2963 litera f pct.2 din OUG117/2010 care la randul sau va completa atat data angajarii data de la care persoana incepe concediul pentru crestere copil si data plecarii data cand aceasta persoana inceteaza acest concediu.

De la dvs. s-a raspuns astfel:
Pe perioada in care salariatii au contractul individual de munca suspendat pentru concediu crestere copil, consideram ca angajatorul o va inscrie in Declaratia 112, Anexa nr.1.2 Anexa asigurat, Sectiunea A, Tip asigurat - 1 - Salariat cu venit brut realizat 0.

Multumesc anticipat pentru clarificare.

Adaugata in: Legislatia muncii
Georgeta Tenea
 User  Georgeta Tenea
a intrebat la 17 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iun. 2012
Se delcara, dar cu venituri si contributii zero, pentru ca dvs nu platiti nimic salariatei in aceasta perioada, ea nu obtine salariu pentru ca nu desfasoara activitate si deci nu i se platesc contributii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024