ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Delegare in strainatate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o firma, iar activitatea in romania este destul de redusa. In schimb am posibilitati de munca in strainatate. Am dreptul legal de a delega angajatii sa presteze servicii in constructii pe baza unui contract incheiat intre firma mea si o firma din UE?

Cunosc conditiile de detasare. Pe mine ma intereseaza delegarea sau alta forma legala mai simpla de a trimite angajatii in tarile UE dupa cum am mentionat mai sus.

Multumesc anticipat!

Viorel Frunzea
 User  Viorel Frunzea
a intrebat la 03 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2013
Delegarea o puteti dispune doar daca angajatul urmeaza sa presteze munca tot in beneficiul dvs, fie ea si in afara tarii. Alta varianta, in afara de detasare si delegare, ca angajtor nu aveti. Numai daca ei semneaza contracte direct cu acei angajatori si parcurg pasii necesari pentru angajare in respectiva tara. Insa acest lucru nu tine neaprata de relatia de munca intre dvs si respectivul salarita, este o relatie de munca diferita.

Daca activitatea va fi prestata in beneficiul dvs, atunci recurgeti la delegare, prin ordin, cu respectarea prevederilor din Codul muncii.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Marius Ion George Andreescu adriana iancu violeta Georgescu G Stancu