ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Delegare intr-o unitate unde nu exista pontaj electronic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
As avea urmatoarea nelamurire: cum am putea verifica un salariat pe care il delegam intr o unitate unde nu exista pontaj electronic? Si cum ii putem stabili atributiile? In mod unilateral de catre noi-angajator, fara sa aducem atingere felului muncii?
Va multumesc

Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 07 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Popa
 User Mariana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Dec. 2012
Multumesc frumos.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mariana popa la 11 Dec. 2012
Seful punctului de lucru poate comunica in scris absenta salariatului de la locul de munca, iar pe baza acelei sesizari intocmiti un referat si declansati o cercetare disciplinara pentru aceasta abatere. Sanctiunea o puteti dispune ulterior, dupa efectuarea cercetarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Popa
 User Mariana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Dec. 2012
Va multumesc foarte mult. Din pacate s-a intamplat inevitabilul, si angajatul absenteaza de la locul de delegare. As avea rugamintea daca se poate, sa imi spuneti cum ar trebui sa arate adresa prin care am fost anuntati ca acesta absenteaza? E suficienta doar ca seful punctului de lucru sa ne instiinteze ca acesta nu a fost prezent? Este vreun model?
Va multumesc mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mariana popa la 10 Dec. 2012
Puteti cere o declaratie din partea angajatului daca exista o relatie de incredere intre dvs si el. Ar trebui sa exista o modalitate de pontare a salariatului, rugati reprezentantul unitatii sau persoana responsabila de pontare salariatilor sa va trimita eventual prin fax o astfel de evidenta a orelor lucrate de salariat. Sau o copie a rubricilor din Condica unde a semnat salariatul.

Daca unitatea in care lucreaza salariatul nu reprezinta o sucursala, un sediu al angajatorului (dvs in cazul de fata) nu se justifica delegarea, ci ar trebui dispusa o detasare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Popa
 User Mariana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Dec. 2012
Va multumesc mult. Dar totusi, cum pot face eu verificarea? Fara ca el sa ma poata contesta ulterior daca acolo nu exista pontaj electronic?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2012
Pornind de la definitia delegarii , salariatii delegati doar exercita atributiile din fisa postului in afara locului sau de munca.Deci , in cazul delegarii nu se modifica functia, atributiile , doar locul de munca si aceasta se face prin ordin de delegare. Prezenta la lucru poate fi confirmata de la locul de munca la care este delegat salariatul, daca aveti rezerve privind activitatea desfasurata de acesta. De regula pontajul se face pe baza ordinului de delegare.
Art. 42 din codul muncii republicat
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024