ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

delegare mai mare de 120 de zile in 12 luni


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Art. 44 din Codul Muncii spune:"Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia".
In Consilier-Codul Muncii de la o firma de consultanta spune ca:"Delegarea poate fi dispusa pt. cel mult 60 zile.Atunci cand necesitatile impun ,patronul poate solicita salariatului acordul in vederea prelungirii delegarii peste durata legala de 60 de zile,cu acordul salariatului, pt. cel mult 60 zile.
Asadar prelungirea delegarii se poate face o singura data.O noua prelungire a delagarii, peste durata legala de max.120 zile ar incalca dispozitiile art.38 din codul Muncii,care interzic salariatului sa renunte in tot sau in parte la drepturile sale legale.O astfel de intelegere ar fi lovita de nilitate absoluta.Delegarea se poate dispune fragmentat sau printr-o singura transa de 60 de zile".
Din cele relatate aici( 2 surse de informare) si o intrebare la ITM, reiese ca NU am voie sa le fac delegare angajatilor respectivi mai mult de 120 de zile,sub nicio forma, sub nicio justificare.
Inilateral dispune 60 de zile si cu acordul salariatului poate dispune inca 60 de azile, dar atat.Nu zice ca salariatul poate sa fie acord cu inca 180 zile.


Adaugata in: Legislatia muncii
Gabriela Arghir
 User  Gabriela Arghir
a intrebat la 22 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2013
Cred ca s-a mai purtat acesata discutie ceva mai devreme dar am sa reiau.

Delegarea poate fi dispusa unilateral, la initiativa angajatorului, pentru o perioada maxima de 60 de zile in decursul a 12 luni. Dupa scurgerea celor 60 de zile ea poate fi prelungita pe perioada succesive de maxim 60 de zile, ori de cate ori este nevoie dar numai cu acordul prealabil al salariatului. Acea limitare referitoare la posibilitatea de a prelungi o singura data delegarea nu mai exista, a fost scoasa odata cu intrarea in vigoare a legii 40/2011 pentru modificarea legii 53/2003 - Codul muncii.

Dvs aveti o varinata neactualizata a materialului respectiv, pentru ca cel aparut dupa publicarea legii 40/2011 nu mai contine acea explicatie. El se actualizeaza periodic.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024