ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma inventarului  s-a constatat o lipsa de marfa cu o valoare mare pentru un magazin mic. Suspectul furtului a fost concediat iar noi ceilalti angajati ne continuam activitatea in stres, amenintari si fara salariu.

1. Am dreptul sa-mi dau demisia? Cu sau fara preaviz? Imi fac mai mult rau daca imi dau demisia? Asa mi s-a spus de catre angajator.
2. Daca lipsa e reala angajatorul nu trebuia sa ia masuri legale pana acum trecand de atunci mai mult de o luna?
3. Ce pot face eu pentru a-mi dovedi nevinovatia?
Astept sfaturile dumneavoastra.

Adaugata in: Legislatia muncii
Ion Ion
 User  Ion Ion
a intrebat la 06 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Iun. 2012
Demisia o puteti inainta oricand, angajatorul avand obligatia sa o primeasca si sa o inregistreze. Demisia nu se aproba, ea reprezinta o decizie unilaterala de incetare a raportului de munca din intitiativa dvs, a salariatului. Daca angajatorul nu a respectata clauzele contractuale, puteti renunta la preaviz. Exista si varianta in care puteti inainta o cerere pentru incetare prin acordul partilor, in temeiul art. 55 litera b, insa riscul este ca angajatorul sa va respinga aceasta cerere. Cel mai bine mergeti pe varianta demisiei, cu renuntare la preaviz in temeiul art. 81 alin. 8 din Codul muncii republicat.

Art. 81
8 Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

In cererea de demisie mentionati renuntarea la preaviz si clauzele / elementele contractuale pe care angajatorul nu le-a respectat.

Angajatorul ar fi trebuit sa ia masuri intr-adevar, odata cu luarea la cunostinta depspre fapta savarsita. Acest lucru s-ar fi facut printr-o ancheta interna in cadrul careia sa fie depistat vinovatul. Daca rezolvarea nu aparea ca urmare a achetei interne, se putea apela la organele de politie pentru o anceheta externa ca urmare a furtului bunurilor din unitate.

In cazul in care sunteti subiectul unei cercetari disciplinare, respectiv vi s-a imputat o fapta disciplinara si sunteti cercetat, nu aveeti cum sa va dati demisia in timpul cercetarii pentru ca angajatorii de regula suspenda contractul de munca pe durata cercetarii disciplinare.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024