ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


DEmisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Salutare. Tocmai mi-am dat demisia de la actualul meu loc de munca si conform contractului de munca trebuie sa respect 20 zile preaviz. Intrebarea mea este daca in aceste zile se incadreaza si zilele de sambata la mine sambata este zi lucratoare cu program scurt, daca din perioada de preaviz se pot scadea si zilele de concediu pe care nu le-am luat inca si care este, din punct de vedere legal, numarul de ore pe care trebuie sa-l lucrez in perioada de preaviz.

Maria- Magdalena Cirmaci
 User  Maria- Magdalena Cirmaci
a intrebat la 15 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Oct. 2011
Confrom Codului Muncii - Legea 53/2003, modificat prin legea 40/2011, durata perioadei de preaviz este de maxim 20 de zile lucratoare pentru pozitiile de exectutie. Tot in Codul Muncii este prevazut un repaus saptamanal de doua zile consecutive, sambata si duminica. In cazul in care salariatul lucreza in zilele de week-end, el va primi un spor la salariu al carui cuantum va fi stabilit prin CCM, Regulament Intern si CIM, iar zilele de repaus pot fi oricare alte doua zile consecutive din saptamana, de exemplu duminica si luni.

Zilele de CO neefectuate nu se scad din numar de zile de preaviz. Ele se calculeaza si sa platesc la incetarea raportului de munca, respectiv dupa incheierea perioadei de preaviz.

In timpul perioadei de preaviz contractul continua sa isi produca efectele ca si pana atunci. Astfel, pe perioada previzului salariatul are aceleasi drepturi dar si obligatii pe care le-a detinut, conform CIM, pana la momentul inaintarii demisiei. Programul de lucru poate fi redus in timpul preavizului numai in cazul concedierii, potrivim Codului Muncii, salariatul avand prin lege dreptul la program redus pentru a-si putea gasi un nou loc de munca.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Viviana Serni Radu Anton alexei delimart Gratiela Petrescu adriana iancu