ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie cu acordul partilor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Mi-am depus demisia prin care am solicitat acordul partilor, primind un raspuns pozitiv de la managerul meu pe mail. Dupa 14 zile calendaristice primesc, tot pe mail, un "raspuns la demisie" cum ca ma aflu in preaviz de 20 de zile lucratoare, conform CIM. Acest formular l-am primit sub forma de poza.jpg la un word nesemnat de nimeni, venit din partea RH.
Intrebarea mea este in cat timp de la depunerea demisiei mele trebuie sa primesc acordul sau nu la ceea ce am solicitat.(dupa 14 zile ?!) si daca acest demers este legal.
Mentionez ca avand acest acord am realizat demersurile de angajare in alta parte (sediul firmei se afla in alta localitate si toate instiintarile s-au realizat la distanta).

Andreea Badea
 User  Andreea Badea
a intrebat la 29 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2013
Data fiind confuzia dintre cele doua tipuri de incetare, va creati singura probleme. Si am sa va explic de ce. Demisia este incetare exclusiv din initiativa angajatului, cu respectarea unei perioade de preaviz negociate in contactul de munca. Demisia nu se aproba, ea este o instiintare, dar angajatorul are obligatia de a inregistra documentul. Incetarea cu acordul partilor, pe de alta parte, reprezinta incetarea la initiativa oricareia dintre parti si cu acordul celeilalte, la o anumtia data. Cu alte cuvinte cele doua parti trebuie sa fie de acord asupra datei de incetare. Nu exista preaviz in cazul incetarii cu acrodul partilor.

Daca dvs i-ati prezentat angajatorului o cerere de demisei, sau un document pe care ati scris DEMISIE, atunci aveati obligatia respectatii perioadei de preaviz contractuale. Neprezentarea dvs in timpul preavizului, cat timp angajatorul nu a renuntat total sau partial la el si si-a respectat obligatiile contractuale, reprezinta abatere disciplinara si se sanctioanrea conform legi. Probabil ati primit un documnet scanat.

Ar trebui sa va clarificati mai intati ce fel de incetare ati solcitiat ca sa vedeti daca angajatorul are sau nu dreptate.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024