ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie fara preaviz in Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O rugaminte am la cine ma poate ajuta. Daca mi-am depus demisia astazi, maine deja poate fi aprobata si operata in Revisal desfacerea contractului astfel incat un concediu medical adus maine sa nu mai valoreze nimic si luarea la cunostinta a decizie fara nici o semnatura luata abia dupa 5 zile. Se poate asa ceva?

Stefan Casaneanu
 User  Stefan Casaneanu
a intrebat la 14 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stefan Casaneanu
 User Stefan Casaneanu
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
deci eu am scris demisia in data de 08.05 la ora 18 la un punct de lucru al firmeifortat si nevoit dar asta nu conteaza acum,in data de 09.05 la ora 13 tocmai sa incerc sa prelungesc acea demisie pt ca eu sa ma informez sa stiu ce am de facut,eu intreb daca ei au desfacut corect contractul sau a urgentat incetarea vazand acel concediu. mentionez ca eu am primit nici un raspuns daca s-a aprobat demisia si decizia si o copie a demisiei care era aprobata in data de 08.05cu cu uncetare din 09.05 am primito abia pe data de 14.05 si nici asta nu pot spune ca e oficiala deoarece nu m-a pus sa semnez pe nimic,lichidare nu,drepturi banesti nu
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Mai. 2012
Concediul medical in perioada de praviz, daca angajatorul nu a renuntat la ea, suspenda previzul iar acesta va fi reluat si efectuat ulterior in numarul de zile ramase neefectuate conform concediului medical.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Demisia nu trebuie aprobata de catre angajator si nu se opereaza in Revisal. In registru se va opera doar incetarea raportului de munca in baza art. 81 alin. 1 dupa expirarea perioadei de preaviz. Conform contractului de munca si codului muncii, odata cu inaintarea demisiei, daca angajatorul nu face uz de art. 81 alin 7 asa cum a punctat dna Mari, iar contractul nu inceteaza prin acordul partilor cu art. 55 litera b din codul muncii, atunci veti avea obligatia de a respecta preavizul contractual.

Concediul medical nu se opereaza in Revisal.

Daca intr-adevar angajatorul a facut uz de art 81 alin 7 din Codul muncii atunci da, acel concediu medical nu mare are nici o valoare si nu va fi pontat, contractul incetand mai devreme prin renuntarea la preaviz de catre angajator. Chiar daca inaintati demisia, angajatorul poate renunta la preaviz, legea ii permite acest lucru. Preavizul in cazul demisiei este un avantaj al angajatorului, la care acesta din urma poate renunta.

Art. 81
7 Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2012
Din cate inteleg, Dvs ati depus demisia azi, data x, ca solicitati incetarea cim cu data de maine, data Y sau ati solicitat demisie cu preaviz?
Daca ati solicitat demisia si s-a renuntat la preaviz, e posibl sa vi se fi incetat CIM in data Y, cu renuntarea totala sau partiala la preaviz, cf art 81 alin 7 din codul muncii.
Daca ati depus demizia azi, data x, ca solicitati incetarea CIM dupa expirarea termenului de preaviz mentionat in CIM, adik cu data Z, nu trebuia sa vi se inceteze CIM, si aducand concediul medical, se suspenda preavizul cu numarul de zile din concediu med.
Asa consider eu, daca gresesc, rog expertii sa ma corecteze si le multumesc!

O zi buna!

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa adriana iancu alexei delimart Marius Ion Gratiela Petrescu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024