ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

detasare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajatorul are dreptul prin lege sa te detaseze la 25 km distanta de locul unde ai fost angajat  fara sa iti asigure transportul?

Lorena Toader
 User  Lorena Toader
a intrebat la 28 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Apr. 2012
Art. 46 - Codul muncii republicat

4 Salariatul detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Daca conditiile de munca si transport nu va permit sa va intoarceti zilnic in localitatea din care ati fost detasata, angajatorul va suporta chetuilelile de transport si cazare, si va va acorda o indemnizatei de detasare.

Depinde de natura spitalului. Daca este de stat atunci da, acordarea diurnei si decontarea cheltuililor se fac in baza HG 1860/2006. In caz contrar, aceste elemente se stabilesc prin contract colectiv de munca su prin cel individual.

Perioada detasarii poate fi prelungita peste un an, cu acordul salariatulu si al institutiei la care se doreste prelungirea detasarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lorena Toader
 User Lorena Toader
a raspuns userului georgeta ganea la 29 Apr. 2012
va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2012
Da, detasarea este o modificare unilaterala a contractului individual de munca ce nu poate depasi un an.Pe perioada detasarii , dupa caz , se asigura decontarea cheltuielii de transport, diurna, cazare. De regula, aceste drep[turi se negociaza prin contractul colectiv de munca. Vezi hg 1860 din 2006 privind cheltuielile de delegare detasare

Art. 47 din codul muncii republicat
1 Drepturile cuvenite salariatului detasat se acorda de angajatorul la care s-a dispus detasarea.
2 Pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.
3 Angajatorul care detaseaza are obligatia de a lua toate masurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detasarea sa isi indeplineasca integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat.
4 Daca angajatorul la care s-a dispus detasarea nu isi indeplineste integral si la timp toate obligatiile fata de salariatul detasat, acestea vor fi indeplinite de angajatorul care a dispus detasarea.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024