ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasare angajati in strainatate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Suntem o firma care dorim sa detasam angajati in Germania. As vrea sa stiu ce obligatii avem noi ca societate? Ce trebuie sa facem noi din punct de vedere legislativ in Romania si ce ar trebui sa facem si acolo (acte). Multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Pah Crrn
 User  Pah Crrn
a intrebat la 14 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
In primul rand trebuie sa aveti acordul firmei din Germania la care doriti sa dispuneti detasarea salariatior in cauza. Apoi va trebui sa faceti dovada ca aveti activitate sustinuta in Romania si ca veti avea in continuare activitate, dupa detasare. Va trebui sa obtineti formularul A1 pentru salariatii detasati, formular care se elibereaza de catre Casa de pensii si care serveste ca dovada ca salariatii sunt asigurati la sistemul de asigurari sociale. Se evita astfel plata unei duble contributii in doua tari.

Daca doriti sa ii detasati in Germania va trebui sa faceti dovada ca aveti activitate sustinuta in Romania inclusiv pe perioada in care angajatii vor fi detasatai in Germania. In cazul detasarii salariatilor in strainatate, incadrati in Romania, este necesara obtinerea formularului A1 de la Casa de Pensii pentru a face dovada ca angajatul este asigurat si a se evita plata unei contributii in doua sisteme a doua tari diferite.

Modalitatea de obtinere a A1 o puteti afla de la Casa de Pensii, formularul a suferit cateva modificari iar lista de documente a fost si ea modificata, chiar marita.

Pe langa documentele necesare obtinerii A1 vi se cer si :
- contracte in derulare pe teritoriul Romanie, care sa acopere perioada de detasare stiu ca pare usor ilogic, dar astfel se asigura ca firma continua sa aiba activitate consistenta in Romania
- declaratie cu privire la "nationalitatea" cifrei de afaceri
- balante analitice
- declaratii din partea angajatilor ce urmeaza a fi detasati cu privire la formularele A1
- declaratii din partea administratorului firmei
- adeverinte de la fisc, pensii, ITM, etc.

Mergeti la Casa de Pensii si obtineti toate informatiile referitoare la formular si eliberarea lui, pentru a nu prezenta ulterior un dosar incomplet.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024