ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasare in cadrul aceleasi institutii pentru modificarea felului muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Lucrez intr-o institutie publica ca personal contractual si se doreste de catre conducerea executiva, pentru o anumita perioada, deci temporar, sa indeplinesc atributiile unei alte functii, tot contractuale, pentru care indeplinesc conditiile de studii si vechime. Functia pe care ar trebui sa o indeplinesc intr-un regim de full time este salarizata superior functiei pe care o indeplinesc in momentul de fata, evident ca si atributiile si responsabilitatile sunt pe masura. Din ceea ce cunosc, acest lucru se poate face numai in situatii exceptionale si cu acordul salariatului. Conducerea executiva a institutiei imi spune ca pentru perioada respectiva voi avea decizie de detasare in conditiile dispoziilor art. 45 din Codul Muncii. Doamna de la resure umane imi spune ca voi fi remunerat tot cu salariul pe care il am pentru functia de baza, cea pe care sunt eu angajat numai ca mie mi se pare ca nu este tocmai in regula intrucat dispozitiile art. 17 alin. 5 din Codul Muncii spun ca obligatoriu trebuie sa se intocmeasca un act aditional la CIM intrucat se schimba unul din elementele mentionate la art. 17 alin. 3. Intr-adevar felul muncii este total schimbat de aceea consider ca este necesar sa se incheie un act aditional, iar pe perioada respectiva, din punctul meu de vedere, ar trebui sa fiu remunerat cu salariul respectiv. Repet, felul muncii este radical schimbat, din nefericire nu pot intra in detalii. Doresc sa stiu daca punctul de vedere al subsemnatului este corect si pertinent in sensul ca pe acea perioada sa fiu remunerat cu salariul corespunzator functiei detinute, fie si temporar. Multumesc anticipat.

Corvin Matei
 User  Corvin Matei
a intrebat la 16 Iun. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Corvin Matei
 User Corvin Matei
a raspuns userului georgeta ganea la 17 Iun. 2017
Am inteles punctul dvs de vedere si cu siguranta este unul pertinent. Numai ca in cazul de fata seamana mai mult cu o delegare de atributii, situatie pe care Codul Muncii nu o reglementeaza. In situatia aceasta ce este de facut, cum trebuie procedat?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2017
In situatia prezentata de dumneavoastra este o modificare a CIM numai in baza unui act aditional semnat de parti in baza art 41 din codul muncii republicat.Detasarea este un acord intre doua unitati persoane juridice ceea ce nu este cazul.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu George Andreescu alexei delimart Radu Anton violeta Georgescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024