ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasare personal roman in UE sau delegare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa imi acordati suportul pentru urmatoarea speta :
- dorim sa detasam sau delagam 2 salariati la filiala din Germania in conditiile in care aici in Romania este cea de a doua filiala iar sucursala se afla la Praga.

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa tratez aceasta situatie?
Daca ii detasam, trebuie sa operam detasarea in Revisal? Eu din legislatie inteleg ca ei vor ramane activi pe statele de salarii si vom transmite D112.
Daca ii delegam asta ce presupune? Ce acte sunt necesare pentru a delega un salariat in UE?

Multumesc anticipat.

Adaugata in: Legislatia muncii
Anisoara Andrei
 User  Anisoara Andrei
a intrebat la 27 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Oct. 2014
Angajatorii din Romania care dispun detasarea unor angajati trebuie sa respecte prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 si pe cele ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009.
Conform acestor documente, salariatul detasat se poate supune legislatiei unui singur stat membru. Potrivit art. 12 din Regulamentul 883, salariatul detasat in alt stat membru pentru a lucra pentru angajator continua sa fie supus legislatiei statului din care a fost detasat, daca perioada activitatii nu depaseste 24 de luni si acesta nu a fost trimis sa inlocuiasca o alta persoana.
In cazul in care aceste doua conditii nu sunt intrunite, pentru ca salariatul sa ramana supus legislatiei de securitate sociala din Romania este necesara obtinerea de catre angajator a formularului A1, document ce face dovada platii contributiilor in strainatate.
In cazul unei detasari in Germania, angajatorul din aceasta tara nu va datora contributii sociale, daca angajatorul din Romania obtine de la Casa Nationala de Pensii Publice documentul A1 care atesta ca salariatii raman asigurati ai sistemului de securitate sociala din Romania. Conditia obtinerii formularului A1 este ca pe parcursul perioadei de detasare intre angajatorul care dispune detasarea si salariatul detasat sa existe o relatie directa(contractual individual de munca sa nu fie suspendat).In aceste conditii salariatul detasat in baza Regulamentului (CE) 883/2004 este un salariat delegat in sensul legislatiei din Romania.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024