ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasarea personalului dicatic auxiliar in invatamantul preuniversitar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am angajat o persoana ininvatamantul preuniversitar prin detasare de la o firma pe acelasi post pe care il avea si in firma, de contabil.
Am facut decizia de detasare a persoanei pe un an. Se poate prelungi perioada de detasare cu inca 6 luni,daca salariatul este deacord, avand in vedere ca postul o impune? Si daca se poate care este baza legala.
Multumesc frumos.


Rodica Hurjui
 User  Rodica Hurjui
a intrebat la 17 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2015
Art. 45. Codul muncii (detaşarea)
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, ?n scopul executării unor lucrări ?n interesul acestuia. ?n mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţăm?ntul scris al salariatului.
Perioada de detasare nu poate fi mai mare de un an. In mod exceptional, aceasta perioada poate fi prelungita pentru motive obiective ce impun prezenta salariatului la angajatorul la care s-a dispus detasarea, cu acordul ambelor parti, din 6 in 6 luni.
Art. 46. Codul muncii (durata detaşării)
(1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) ?n mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 ?n 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai ?n mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, ?n condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024