ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

dilema


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Situatie: intr-o clinica, ajunge nu spunem cum, o persoana cu reale incompetente in domeniu; tot asa cum a ajuns unde a ajuns, a evoluat ierarhic. La evaluarea de sfarsit de an, i se pune in vedere ca valoarea ei este cea care este, dar ca i se va da un punctaj un pic mai mare cu conditia sa urmeze o scoala/curs de perfectionare. Promisiuni desarte - persoana considera ca la valoarea ei inestimabila, ii sunt permise comportamente vulgare, intimidante si emiterea unor diagnostice gresite. Cateva luni mai tarziu (1 - 3 luni), conducerea solicita o noua evaluare cu alte criterii de evaluare, de data asta evaluatorul ii pune punctaj aferent competentelor reale pe post, ceea ce a atins orgoliul persoanei in cauza, care a contestat rezultatul in instanta.
Urmari: avocatul persoanei invoca faptul ca "nu poate fi sanctionabila o persoana pentru niste competente pe care nu le detine", moment din care persoana devine si mai agresiva si indolenta. Se discuta in plen comportamentul persoanei, medicii fac un raport privind incompetentele si comportamentul neprofesionist al persoanei respective, conducerea ia decizia sa o transfere intr-un sector mai apropiat de competentele sale. Orgolioasa din fire, accepta faptul ca nu are competentele necesare decat pentru acel sector, cheama ITM-ul, cum ca i s-au incalcat drepturile si nu e de acord cu decizia de transfer.
Intrebari:
1. Din moment ce avocatul a mentionat ca nu poate fi sanctionata o persoana pt competente ce nu le detine, de ce e obligatoriu sa ramana pe acel post pentru care nu detine competente si nici nu a vrut sa se perfectioneze in acea directie?
2. Avand in vedere raportul medicilor cu privire la comportamentul neprofesionist, chiar jignitor si incompetentele medicale specifice, o asemenea persoana nu poate fi data afara?
3. Ce solutii puteti recomanda?

Un Actor Radulescu Mihai
 User  Un Actor Radulescu Mihai
a intrebat la 08 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024