ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Director cu delegatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


De la directorul general al societatii unde lucrez am primit o decizie prin care mi se comunica ca mi-a fost suspendata delegatia pentru functia de director adjunct. Pe post am fost numita prin decizie de numire in functie cu delegatie dupa ce persoana care-l ocupa a iesit la pensie. Pe decizie si pe actul aditional la contractul de munca nu a fost precizata perioada delegatiei.
In afara de un paragraf din statutul societatii unde sunt specificate atributiile directorului general si anume “numeste, suspenda sau revoca directorii executivi, cu avizul consiliului de administratie “, decizia nu are invocata nicio alta baza legala si nici motivele suspendarii. Decizia nu este avizata de consiliul de administratie si nu am primit vreo copie dupa hotararea consiliului de adimistratie unde probabil ar trebui sa existe motivele suspendarii.
Precizez ca nu am dovedit incompetenta la locul de munca, nu am incalcat si nici nu am fost acuzata ca as fi incalcat vreodata legislatia in vigoare, nu am facut abuzuri in functie si nici nu a fost demarata vreo ancheta administrativa sau disciplinara impotriva mea, drept urmare consider aceasta decizie abuziva.
Organigrama societatii si prevederile sau denumirea postului nu au fost modificate iar postul a fost ocupat de altcineva nu prin concurs ci tot printr-o decizie de numire in functie, cu delegatie.
Cunosc ca pot contesta aceasta decizie in instanta la 30 de zile de la comunicare.
Ce acte doveditoare imi trebuie in cazul in care voi contesta decizia in instanta ?
Care sunt demersurile daca fac o sesizare la ITM?
Am fost incadrata pe un post de executie si nu am de gand sa semnez actul aditional la contractul de munca deoarece nu vreau sa legalizez prin semnatura un act care din punctul meu de vedere este incorect si ilegal.
Societatea imi poate modifica salariul de incadrare fara acordul meu dat pe actul aditional?
Ce alte consecinte pot sa apara in urma nesemnarii actului aditional?
Multumesc anticipat


Adaugata in: Legislatia muncii
Munteanu Dara
 User  Munteanu Dara
a intrebat la 12 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Oct. 2012
Notiunea de a ocupa un post cu delegatie nu exista. De regula se asigura interimatul cum ar fi si in cazul dumneavoastra. Un post vacant se ocupa pe baza de concurs, examen, verificarea aptitudinilor, selectie de CV-uri, interviu etc, depinde ce aveti prevazut in normele interne ale unitatii. Chiar daca ati asigurat un interimat prin semnarea unui act aditional in mod normal ar fi trebuit trecuta perioada de interimat pana la ocuparea definitiva a postului.
Deciziile de numire si revocare in si din functiile de conducere din punctul meu de vedere sunt acte unilaterale care nu au suport juridic. Un contract individual de munca fie si pentru un director adjunct sau de executie se incheie intre directorul general si salariat. Consiliul de administratie nu are atributii de angajare personal.
Modificarile unilaterale ale CIM sunt constatabile in baza art 210-211 din legea 62 din 2011.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni Radu Anton alexei delimart George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024