ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

diurna/delegare soferi de transport international de marfa


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un angajator care efectueaza operatiuni de transport international va acorda conducatorilor auto diurna in perioada in care locul muncii, asa cum este prevazut de contractul individual de munca, este modificat prin delegare/detasare.
Faptul ca art. 9 din Legea nr. 16/2017 incadreaza situatiile excluse din sfera detasarilor transnationale, in delegare, nu inseamna ca salariatul va fi considerat in mod automat in delegare fara ca, conditiile de delegare constand in modificarea locului muncii sa fie indeplinite.
Art. 17, alin. (3) lit. b) coroborat cu alin. (4) din Codul Muncii, republicat, stabilesc ca in contractul individual de munca al salariatului se inscrie, ca element obligatoriu, locul muncii sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri.
Astfel, in ceea ce priveste locul muncii, sunt posibile doua situatii:
a)stabilirea in cim a unui loc de munca fix, situatie in care salariatul isi va desfasura activitatea la acest loc de munca;
b)posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri, situatie in care, in cim, nu este prevazut un loc de munca fix;
In cazul in care in cim-ul salariatului nu apare un loc de munca fix, ci este completat ca salariatul isi desfasoara activitatea in mai multe locuri de munca, aceasta inseamna o clauza de mobilitate iar salariatul nu are dreptul la diurna cand se deplaseaza in locurile de munca inscrise in cim.
In consecinta, cand soferul se afla la locurile de munca inscrise in cim, intrucat nu este delegat, nu are dreptul la diurna.
Intrebare: Cum trebuie modificat locul muncii pentru ca salariatul sa fie considerat in delegare si sa poata avea dreptul la diurna?


Lucretia Acea
 User  Lucretia Acea
a intrebat la 06 Iul. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu G Stancu Marius Ion alexei delimart Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024