ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

dovada din revisal a CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajatorul nu mi-a pus la dispozitie dovada revisal cu toate ca asa convenisem. Pot afla direct de la itm daca exista cim pe numele meu?Trebuie sa ma adresez itm-ului de la adresa firmei sau de la adresa mea, fiind localitati diferite?
Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii
Alina Irimia
 User  Alina Irimia
a intrebat la 28 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Sep. 2013
Daca ati semnat un contract de munca cu angajatorul, inainte de a incepe activitatea, si ati primit un exemplar originat asa cum prevede Codul muncii, atunci exista contract. Daca nu este operat in Revisal nu inseamna ca nu exista acest raport de munca, ci doar ca angajatorul nu si-a respectat obligatia de a-l declara la ITM. Dar el isi produce in continuare efectele si este perfect valabil.

In cazul in care vreti sa aflati daca au fost transmise catre Inspectorat detaliile contractului dvs de munca puteti sa va adresati sediului ITM in raza caruia isi desfasoara activitatea angajatorul, pentru ca acolo depune el acest registru. Angajatourl va poate elibera o copie a Revisal transmis, la cererea dvs scrisa. Daca refuza acest lucru, poate fi sanctioant se inspectorii de munca, in urma unui control si chiar a unei sesizari din partea dvs catre ei.

Daca nu ati semnat insa contract de munca anterior inceperii activiatii, atunci angajatorul nu are ce sa opereze in Revisal iar dvs. intr-o atare situatie lucrati la negru, ceea ce inseamna ca pierdeti la stagiile de cotizare daca nu vi se platesc contributii si chiar la vechime. Sfatul meu ar fi sa luati legatura cu inspectorii ca sa se puna lucrurile in ordine.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024