ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drept la salarii compensatorii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Angajatorul (institutie de stat) doreste sa imi incheie contractul de munca pe motiv de indisciplina: neprezentare la locul de munca, deoarece:

Contractul a fost suspendat cu acordul partilor. Eu am plecat intr-un program de voluntariat din tara, iar ei au angajat pe perioada determinata pe altcineva, pentru a nu ramane "inghetat" postul.

Nu mi s-a mai acordat prelungirea suspendarii CIM pentru inca o luna, dupa cum am cerut, si s-a inceput procedura de cercetare prealabila pentru incheierea CIM pe motiv de indisciplina, pe care o pot motiva insa nu la fata locului, fiind plecata din tara si urmand cursuri, plus un program de voluntariat.

Daca am avut CIM suspendat si institutia doreste sa imi incheie CIM pe motiv de indisciplina desi eu imi pot motiva obiectiv, prin acte, neprezenta la locul de munca, pot cere salarii compensatorii?

Postul va fi blocat sau desfiintat pana la alte legi care sa reglementeze legea OUG 34/2009 actualizată prin: OUG 32/2010 - privind unele măsuri de ocupare a posturilor din sectorul bugetar din 7 aprilie 2010, Monitorul Oficial 278/2010. Desfacerea CIM evident nu e din initiativa mea, asadar am dreptul sa primesc aceste salarii compensatorii si fara sa fi lucrat in insitutie in ultimul an? Mentionez ca decizia lor ma ia prin surprindere cu atat mai mult cu cat fac tot felul de "giumbuslucuri" ca sa angajeze. In plus, o alta colega va pleca in aceleasi conditii desi motivatia care mi s-a dat mie a fost ca nu isi permit sa se lipseasca de personal.



Celeste Popescu
 User  Celeste Popescu
a intrebat la 19 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2014
Angajatorul poate refuza prelungirea suspendarii, este dreptul sau. Durata concediului fara plata se stanbileste la nivelul unitatii.

Salariile compensatorii se acorda numai pentru concedierile care au la baza un motiv neimputabil salariatului, acolo unde ele se acorda. In cazul de fata este vorba de concediere disciplinara, din vina angajatului deci, ceea ce inseamna ca foarte probabil nu se vor acorda salarii daca aceasta sunt prevazute la nivelul unitatii, sau lege.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024