ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dreptul muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce sanse de castig am si cum as putea da in judecata sindicatul din care fac parte, din momoent ce, fiind membru cotizant, acesta, sindicatul, pe langa faptul ca nu intreprinde nicio actiune de sustinere si aparare a salariatilor, mai si promoveaza si sustine semnand oficial......!!!!!! proiecte, actiuni si clauze, care duc la diminuarea drepturilor castigate si prevazute in contractul in derulare, negocierile noului-noilor contracte se fac in timpul derularii actualului contract...si in contractele incheiate la nivel superior si national, aplicabile la societatea la care lucrez? Asta avand in vedere ca sindicatul este o organizatie ....constituita in vederea apararii drepturilor salariatilor impotriva abuzurilor si nedreptatilor savarsite de anjgajator care duc la diminuarea si lezarea intereselor legitime.....Va multumesc!

Dorel Valentin Georgiu
 User  Dorel Valentin Georgiu
a intrebat la 27 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2012
Trebuie verificat si daca la nivel de ramura mai exista un contract colectiv, pentru ca mare parte din ele au expirat si nu au mai fost prelungite.

De asemenea, depinde care sunt motivele si cum se reduc acele drepturi, respeciv daca este vorba de o intrerupere temporara a activitatii, daca angajatorul se confrunta cu probleme econmice si asa mai departe. Insa intr-o astfel de situatie ar trebui sa fie anuntati si salriatii privind intentiile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2012
Daca in contractul colectiv de munca la nivel de unitate sunt clauze sub nivelul;celor prevazute la nivel de ramura, atunci sunt lovite de nulitateCel mai la indemana ar fi sa va adresati ITM cu o sesizare.
Este dreptul dumneavoastra sa actionati in judecata organizatia sindicala, dar in legatura cu sansele dumneavoastra de castig in instanta nu ma pot pronunta.
E bine totusi sa stiti ca nu mai exista contract colectiv la nivel national din anul 2011.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024