ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturile salariatilor in timpul concediului medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca o salariata aflata in concediu de lauzie (in cele 42 de zile obligatorii) este obligata sa participe la un concurs pentru ocupare de posturi in caz de reorganizare a firmei si ce se intampla cu ea daca nu participa la acest concurs.
Mentionez ca toti salariatii au sustinut aceste concursuri pentru ca s-a desfiintat o forma de organizare (directie regionala) si s-a infiintat alta (salariatii au fost preluati la centrala si lucreaza in dispersie in teritoriu exact in orasele unde activau fostele directii regionale) si astfel s-a considerat ca s-au desfiintat posturile tuturor si s-au oferit alte posturi, de acelasi fel dar mai putine ca numar, in noua forma de organizare creata.
In urma desfasurarii concursurilor au fost declarati admisi tot atatia salariati, dintre cei care au participat efectiv la concurs, cate posturi erau disponibile fara ca salariatele aflate in concediu de maternitate sa fie luate in considerare. Este corect asa?
Multumesc mult pentru raspuns.

Nicoleta Marculescu
 User  Nicoleta Marculescu
a intrebat la 05 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
In perioada concediului de lauzie contractul de munca este suspendat de drept, conform legii. Ceea ce inseamna ca asupra contractului nu pot fi efectuate modificari. In plus, concediul de lauzie de 42 de zile este obligatoriu, acolo unde sunt indeplinite conditiile de acordare a lui, angajatorului fiindu-i interzis sa primeasca salariata la lucru mai devreme de cele 42 de zile prevazute de lege. Astfel ca ea nu poate fi obligata sa participe la niciun fel de concurs pe durata concediului de lauzie sau a perioadei de suspendare a contractului de munca. Pentru postul dvs., dupa desfiintarea lui, angajatorul are obligatia sa va acorde un preaviz. Daca sunteti preluata direct de alta unitate, ca urmare a cesiunii, atunci se va respecta contractul anterior, deja existent.

In concluzie, este corect asa, angajatele aflate in concedii de maternitate sau de crestere copil nu pot participa la concurs, fiind suspendate contractele lor de munca si drepturile salariale implicite.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024