ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Durata maxima somaj tehnic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cat poate o societate sa isi tina salariatii in somaj tehnic? Cu ce sau cum trebuie justificata aceasta stare? Multumesc.

Adaugata in: Legislatia muncii Somaj
David Anne
 User  David Anne
a intrebat la 09 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Nov. 2011
Codul muncii modificat prin legea 40/2011 nu mai prevede o perioada maxima de suspendare a raportului de munca ca urmare a intreruperii temporare a sactivitatii din motive variate. Legea specifica insa posibilitatea ca angajatorul sa reduca programul angajatului de la 5 la 4 zile de lucru pe saptamana in situatia in care aceasta perioada depaseste 30 de zile.

Art. 52
1 Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:

c in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.

3 In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Astfel reducerea temporarea a activitatii trebuie justificata prin orice document ce contine date despre situatia survenita.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024