ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Durata preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In data de 17 iunie mi-am dat demisia de la locul de munca. La aceea perioada ocupam o functie de conducere (preaviz 30 de zile). La data de 1 iulie functia de conducere mi-a fost anulata pe motiv ca a expirat contractul semnat (3 luni) si am revenit la o functie executiva (preaviz 15 zile). Problema e ca cei de la servici imi zic ca eu trebuie sa respect preavizul de 30 de zile. Este corect din punct de vedere legal?


Adaugata in: Legislatia muncii
Georgian Enache
 User  Georgian Enache
a intrebat la 02 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgian enache la 05 Iul. 2013
Cand v-ati dat demisia pentru contractul de munca incheiat pe 3 luni trebuia in mod normal sa respectati preavizul din contract, cel de 30 de zile. Pentru contractul de asistent vanzari pentru care v-ati reluat activitatea de la 1 iulie preavizul este de 15 zile in cazul unei demisii. Dvs nu ati fost demis, ci v-ati dat demisia, atentie la termeni sa nu va induca in eroare. Preavizul este perioada platita deci ar reprezenta din acest punct de vedere un avantaj. Dar intr-adevar se vor suprapune cele doua situatii si va fi putin mai solicitanta pana se termnia preavizul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgian Enache
 User Georgian Enache
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Iul. 2013
Eu m-am angajat pe functia de asistent vanzari.In contract scria ca preavizul era de 15 zile.De la 1 aprilie am promovat pe functia de raion manager, am semnat pe 3 luni.Cand mi-am dat demisia pe 17 iunie mi s-a spus ca trebuie sa stau in preaviz 30 de zile ca am functie de conducere.Am fost de acord.Problema e ca ieri am fost anuntat ca de la 1 iulie am revenit pe functia de asistent vanzari, m-au pus sa semnez un act aditional si am pus problema ca vreau sa plec, ca pentru functia de asistent vanzari trebuie sa stau 15 zile in preaviz.Am fost refuzat, spunadu-mi ca trebuie sa respect preavizul de la momentul demiterii.Dar daca eu respect preavizul ala, nu trebuia sa raman pe functia respectiva pana plecam??. .mi se pare ca ceva e dubios
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iul. 2013
Daca v-a expirat contractul incheiat pentru functia de conducere atunci nu mai este cazul sa stati in preaviz. Raportul de munca a incetat, ceva nu e in regula acolo.

Pozitiile de executie au un preaviz de maxim 20 de zile lucratoare pentru demisie, deci acesta este cel care ar trebui sa apara in CIM. In practica insa pozitiile de exectie si executive nu sunt acelasi lucru. Cele executive sunt tot de conducere.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024